Når Shu-Bi-Dua – The Musical til september har verdenspremiere på Fredericia Teater er det med lokale Daniel Hersig i en stor rolle som den helt unge Mick. Med rollen i den ubetingede største musical i Danmark lige nu er drømmen om en professionel karriere som musicalperformer kommet et skridt nærmere for det unge 15-årige talent fra Hedensted.

Shu-Bi-Dua – The Musical er den største forestilling Daniel Hersig til dato har medvirket i. Det er en ny slags musical, der bliver et must-see for alle de mange generationer, der har haft hele Danmarks husorkester som livets soundtrack. Shu-bi-duas landeplager og de skarpe, frække og gakkede tekster er rammen om en helt ny og original historie, der spinder en rød tråd igennem bandets elskede hits og den danske folkesjæl.

Daniel Hersig glæder sig naturligvis over, at han er blevet udvalgt blandt de mange dygtige drenge, der var til audition. Rollen som den helt unge Mick skal Daniel dele med to andre drenge. – Der er rigtig mange forestillinger, så jeg er glad for at dele rollen med Noah-Valdemar og Albert, for jeg skal jo også passe skolen, siger Daniel Hersig, der efter sommerferien starter i 9. klasse på MusikTalent-linjen på Tørring skole.

Holdet er professionelt og alle er ekstremt dygtige. Alle prøver ligger i dagtimerne, og det betyder, at Daniel lidt populært sagt er ”købt fri fra skole” og i en periode undervises af lærere, som Fredericia Teater stiller til rådighed.

– Jeg tror, jeg skal gå i skole 2 dage om ugen i Tørring under prøverne til forestillingen. Så jeg går glip af en masse. Det bliver hårdt, for jeg skal jo også til eksamen i 9. klasse. Men det er en pris, jeg er villig til at betale for at komme tættere på min drøm, siger det unge talent, der slet ikke skænker det en tanke, at forestillingen bliver hårdt arbejde.

For Daniel er det nemlig stadig en leg, og netop Daniels fantasi, hans glade væsen og gode sangstemme er blandt årsagerne til, at han blev udvalgt til den krævende rolle.

Teaterchef glæder sig til premieren

Teaterchef på Fredericia Teater, Søren Møller, er godt tilfreds med det hold, han har fået sat, og han er sikker på, at publikum vil elske forestillingen.

– Det her er det stærkeste Shu-Bi-Dua-cast, vi kunne ønske os. Vi har som altid brugt mange kræfter på at finde de helt rigtige talenter, så vi endnu engang kan sikre en forestilling på allerhøjeste kvalitetsniveau. Jeg er overbevist om, at publikum, ligesom jeg, vil elske det store hold af skuespillere, sangere og dansere, der kommer til at forløse denne finurlige, folkelige historie med kendte hits på stribe, siger Søren Møller i en pressemeddelelse.

Søren Møller udtaler, at det ikke vil undre ham, hvis Fredericia Teater med castet kommer til at fostre en ny stjerne eller to på den danske musicalhimmel, som det efterhånden er sket nogle gange. Om denne nye stjerne bliver Daniel Hersig kan kun tiden svare på.

– Jeg ved ikke, hvor langt jeg kan nå. Men jeg vil gøre mit bedste. I Shu-Bi-Dua – The Musical møder jeg en masse voksne professionelle musicalperformere, dygtige instruktører og andre dygtige på holdet, som jeg kan lære en masse af, siger Daniel Hersig, der siden succesoplevelsen i Danmark har talent på TV2 har optrådt utallige gange til fx Open By Night og konfirmationer i det meste af Danmark. Den del bliver der nu skruet ned for, for nu skal gaspedallen trykkes helt i bund med Shu-Bi-Dua – The Musical.

 

Pressemeddelelse er skrevet af Speakloud for Daniel Hersig.