På uddannelsesinstitutionen Hansenberg i Kolding uddanner de nye beslagsmede, og med ombygning af en gammel traktorhal til et moderne smedeværksted har de vordende beslagsmede fået optimale forhold med alt det nødvendige grej og et kraftfuldt ventilationsanlæg, der opfylder alle lovkrav til ventilering og sikkerhed.

Fremstillingen af sko til heste er et ældgammelt og traditionsbunden håndværk, der foregår ved at varme jernet til skoen op i kul- eller gasessens ekstremme varmegrader. Det stiller særlige krav til ventilationsanlægget, forklarer teknisk serviceassistent på Hansenberg Michael Olsen.

– Vi har et stort gasanlæg, der varmer gløderne op. Gasanlægget er forbundet med ventilationsanlægget, så det kun kan starte, når ventilationen kører. En konstant udsugning er altafgørende på værkstedet, og skulle det ske, at ventilationen stopper, går der både en visuel og en høj larmende alarm i gang. Det er smart og giver den nødvendige sikkerhed på værkstedet, forklarer Michael Olsen.

Ventilationsanlægget på værkstedet på Vranderupvej i Kolding er et kraftfuldt anlæg, der kan udskifte op til 12.000 kubikmeter luft i timen. Det sikrer en god udsugning og et godt indeklima på smedeværkstedet.

– Det er helt nødvendigt med et kraftigt ventilationsanlæg på et smedeværksted. Ventilationsanlægget bruger en del energi, og i samarbejde med GK Danmark i Kolding arbejder vi på at finde en teknisk smart løsning, der vil energioptimere ventilationen på værkstedet uden at gå på kompromis med sikkerheden, forklarer Michael Olsen og roser GK Danmark for det udførte arbejde.

– Jeg har i den grad tillid til GK Danmark i Kolding. I hele processen har de været dygtige til at informere os om fremdriften i monteringen. De har arbejdet professionelt og leveret til aftalt tid. De er fagligt dygtige og ved hvad det drejer sig om. Jeg skal på ingen måde holde dem i hånden. De arbejder selvstændigt, og det frigør en masse tid for mig til andet vigtigt arbejde, understreger Michael Olsen.

Nyhed til hjemmeside og LinkedIn skrevet af Speakloud for GK Danmark.