Scandic Jacob Gade og NOVAskolen på Nørremarken i Vejle har indledt et noget udsædvanligt samarbejde. Hotellet og direktør Niels Pallesen har nemlig adopteret hele 4A.

4A på NOVAskolen er både stolte, musestille og noget generte, da de første gang møder hoteldirektør Niels Pallesen fra Scandic Jacob Gade i Vejle. Stilheden og genertheden afløses dog hurtigt af en byge af hænder og spørgelystne elever. De vil vide, om det er sjovt at være direktør, om Niels Pallesen selv sover på hotellet, hvor mange værelser der er og tusind andre ting.

Nysgerrigheden og interessen glæder hoteldirektør Niels Pallesen, der ser frem til at samarbejde med 4A helt frem til og med 9. klasse. – Hos Scandic Jacob Gade er vi stolte over, at vi har fået 4A på NOVAskolen som adoptionsklasse.

Derfor er adoptionsklasser en god idé

Målet med adoptionsklasserne er at skabe en relation mellem eleverne og arbejdsmarkedet. Gennem besøg får eleverne i 4A tilknytning til hotellet. De kommer ud og snuser til mange forskellige jobfunktioner og får et netværk, der måske kaster et fritidsjob af sig eller et rigtig job, når de bliver voksne.

Niels Pallesen glæder sig til at knytte bånd til en ny generation, for hotellet har brug for dygtige ansatte. – Vi vil gerne være med til at styrke elevernes uddannelse, hvor vi kan og vise dem de job og karrieremuligheder, hotelbranchen byder på. Det er vigtigt, at de unge mennesker oplever, at der er muligheder for os alle – uanset kundskaber, kompetencer og familiemæssig baggrund, forklarer Niels Pallesen.

– Vi kan ikke alle blive advokater, læger, professionel fodboldspiller eller statsminister. Men vi kan sagtens have et andet godt job og en god tilværelse. F.eks. gennem et job i hotelbranchen, hvor vi har mange forskellige jobfunktioner. Det er vigtigt at fortælle og vise de unge mennesker, mener Niels Pallesen, der ser frem til mange sjove og lærerige stunder med eleverne.

Elevernes lærelyst styrkes

Samarbejdet med Scandic Jacob Gade har mange fordele. Ikke mindst kan det være med til at vække nysgerrigheden og begejstringen hos eleverne, mener kontaktlærer Helle Birgitte Hansen.

– Undervisningen bliver mere nærværende og virkelig, når vi flytter den ud på Scandic Jacob Gade. Vi kan hive forskellige fag med ind i undervisningen. Bl.a. dansk og matematik. Men også musik og madkundskab er oplagte fag at drage ind i samarbejdet.

Første konkrete tiltag skydes i gang i næste uge, når eleverne skal udgive en avis. – Vi har aftalt med Niels Pallesen, at vi kommer ned og interviewer de ansatte på hotellet. Eleverne glæder sig helt vildt til at interviewe, skrive og tage billeder. De går op i det med liv og sjæl, og de glæder sig til at udgive avisen, siger Helle Birgitte Hansen.

 

Jonathan drømmer om at blive kok

En af de elever der glæder sig allermest til at besøge Scandic Jacob Gade, er 10-årige Jonathan Snedker Stidsen. – Min mormor siger det er et dejligt og pænt sted. Jeg glæder mig til at se, hvordan det ser ud. Det bliver sjovt at møde alle dernede og lave interviews, siger Jonathan Snedker Stidsen, der nok særligt går efter at interviewe én bestemt person.

– Jeg elsker at lave min egen specielle kødsovs. Når jeg gør det, får jeg lommepenge. Når jeg bliver stor, vil jeg gerne være kok, siger en smilende Jonathan, der, hvem ved, måske en dag havner i køkkenet på hotel Scandic Jacob Gade.

Stor spørgelyst

Eleverne spurgte bl.a. hoteldirektør Niels Pallesen om:

  • Er det sjovt at være bestyrer?
  • Har I medarbejdere der taler tysk?
  • Glæder du dig til, vi kommer?
  • Hvordan bliver man direktør?
  • Hvor mange værelser har I?
  • Sover du nogle gange på hotellet?
  • Må vi hjælpe, når vi kommer og besøger jer?
  • Har du eget kontor?
  • Kender du Niels, du ligner lidt lærer Niels?

Artiklen er bragt i Vejle Amts Folkeblad, i Ugeavisen Vejle og omtalt i P4 Trekanten.

Læs historien i Ugeavisen Vejle

Hør historien omtakt i P4 Trekanten
(Gå 2 timer og 25 minutter ind i klippet)

 

Pressemeddelelsen er skrevet af Speakloud for Hotel Scandic Jacob Gade i Vejle.