I 30 år har Sten Appelon Petersen tegnet på sit og hustruens Anni Højrups drømmehus. Byggeriet sættes i gang i september, og allerede først i det nye år står træhuset indflytningsklar. Vi har fået lov til at følge familiens jagt på drømmehjemmet før, under og efter byggeriet af træhuset.

I den første historie om byggeriet af Anni Højrups og Sten Appelon Petersens nye træhus møder vi familien på en byggegrund syd for Stouby midt mellem Vejle og Juelsminde. Vi har taget plads omkring det lille spisebord i den 22 kvadratmeter store beboelsesvogn, der i over et halvt år udgør Annis og Stens bolig.

”Når byggeriet går i gang til august, kan vi fra beboelsesvognen følge det på tætteste hold. Det er den væsentligste årsag til, at vi har klemt os sammen i vores lille midlertidige bolig på byggegrunden”, fortæller Sten Appelon Petersen, der allerede inden kaffen er kommet på bordet viser de første skitsetegninger af huset frem.

”Anni og jeg har altid drømt om at bygge og bo i et træhus. Jeg har tegnet på huset i godt 30 år. Med jævne mellemrum har jeg fundet skitserne frem og skrottet idéer, når nye kom til. Efter at børnene er flyttet hjemmefra, er det blevet tid til at realisere tankerne og forvandle stregtegningerne til vores nye hjem midt i den smukkeste natur tæt på skov og Rosenvold Strand”, siger en forventningsfuld Sten Appelon Petersen, der roser samarbejdet med tegnestuen i Scanwo.

”Vi havde en klar idé om husets design, udtryk og indretning, men når vi var på vej ud af en umulig tangent, har Scanwo været dygtige til at rådgive og inspirere os til en endnu bedre løsning, end vi selv kunne forestille os. Det betyder, at det er lykkedes at kombinere Annis og mine ønsker med det, der også er muligt praktisk og lovmæssigt”, understreger Sten Appelon Petersen.

Anni og Sten har valgt Scanwo konceptet Færdigbyg

Anni Højrup og Sten Appelon Petersen har sat deres tydelige aftryk på designet og indretningen af deres nye træhus. Træhuset får ensidet taghældning og males i en flot mørkeblå farve. Mens familien har været meget involveret i designfasen, trækker de sig en smule tilbage i byggeriet af lavenergihuset, der bygges efter BR2020 standarden i Scanwo konceptet Færdigbyg.

”Vi har valgt Scanwo konceptet Færdigbyg. Vi har begge to krævende jobs, og vi synes, det var en for stor mundfuld at deltage aktivt i selve byggeriet. Men får vi tid og lyst, er vi glade for, at samarbejdet med Scanwo åbner op for, at vi selv kan svinge penslen i nogle timer, hvis vi får tid og lyst”, siger Anni Højrup, der sammen med ægtefællen glæder sig til, at de sidste detaljer kommer på plads og byggeriet skudt i gang.

”Scanwo er i øjeblikket i gang med at fintune vores grovskitse og lave energiberegninger. Når det er på plads, tager de hånd om myndighedsbehandlingen hos kommunen. Det er en stor hjælp. Samarbejdet med Scanwo har været meget fleksibelt. Vi føler, at det bliver vores hus og et hjem, hvor Sten og jeg kan nyde livet og blive tudsegamle sammen”, fortæller en glad Anni Højrup.

Pressemeddelelse, nyhed til hjemmeside og tekst til sociale medier er skrevet af Speakloud for Scanwo.