Anstændige jobs til borgere på kanten af arbejdsmarkedet i Hedensted Kommune er et af målene i det ambitiøse projekt Gudenåen som dynamo, der indleder et nyt samarbejde om jobskabelse med Con-ReDo, som bygger CO2 positive, fleksible og flytbare pop up containere. 

”I april søsatte vi det første projekt i samarbejde med caféen på Tørring Camping. Nu starter det næste projekt, hvor vi i samarbejde med Con-ReDo vil skabe nye arbejdspladser til borgere på kanten af arbejdsmarkedet”, forklarer projektleder Helle Søndergaard, der ser mange jobmuligheder i det nye projekt.

”Det mest oplagte job er selvfølgelig, at de har behov for hjælp til at bygge pop up containerne. Men den unge virksomhed har også brug for hjælp til at fragte containerne frem og tilbage, til opdateringer på de sociale medier og til at lægge byggematerialer ind på en lagerliste. Jobmulighederne favner bredt. Nogle er simple, mens andre kræver specialiserede kompetencer”, forklarer Helle Søndergaard, der er godt i gang med at finde de rigtige profiler til Con-ReDo.

Con-ReDo har høje forventninger til samarbejdet

I Con-ReDo glæder indehaver Lone Rosenberg sig til samarbejdet med Gudenåen som dynamo.

”Vi har travlt og kan sagtens bruge flere hænder til at løfte alle de opgaver, der ligger og venter i Con-ReDo. Efterspørgslen på vores CO2 positive pop up containere er støt stigende, og vi er for eksempel i gang med at indrette en container til Folkemødet i Vejle. Pop up containeren skal stå på Nørretorv og får både terrasse og skybar på toppen”, afslører Lone Rosenberg.

Con-ReDo vil især leje pop up containere ud til events, som et midlertidigt industrikontor eller som en ekstra bolig i højsæsonen på campingpladsen, og Lone Rosenberg oplever, at det bæredygtige containerkoncept inspirer mange klimaelskere.

”I Con-ReDo bekymrer vi os om den verden, vi giver videre til vores børn og børnebørn. Derfor er fundamentet i vores pop up containere genbrugsmaterialer, og det tiltaler rigtig mange mennesker i en tid, hvor vi har så stor fokus på klimaet og gerne vil leve mere bæredygtigt”, forklarer Lone Rosenberg, der samarbejder med nedrivningsfirmaer, der river ældre, nedslidte huse ned.

”Modsat andre ser vi ikke materialerne som byggeaffald. Vi ser dem som ressourcer og kan eksempelvis bruge tømmeret i taget og gulvet, glasset i vinduerne og murstene i byggeriet af vores pop up containere”, fortæller Lone Rosenberg, der ikke kun bekymrer sig om klimalet men også om mennesker, der har det svært og er på kanten af arbejdsmarkedet.

”Vi har valgt at være en del af projektet Gudenåen som dynamo, fordi vi gerne vil hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i gang med meningsfulde jobs, hvor de oplever succes og bliver en del af et socialt arbejdsfællesskab. Måske kan de arbejde nogle få timer om ugen. Måske kan de klare mere. Vigtigst af alt er det, at de oplever, at deres arbejde giver mening og at de udvikler sig både fagligt og socialt”, mener Lone Rosenberg, der glæder sig til et langvarigt samarbejde med Gudenåen som dynamo.

Nyhed til hjemmeside og pressemeddelelse skrevet af Speakloud for Gudnåen som dynamo.