Bøje Kran & Maskintransport A/S markerer indgangen til et nyt årti med at præsentere en lastbilkran med stor løftekapacitet. Den nye Volvo lastbil med en Erkin kran på 310 tonsmeter kan løfte 60 tons eller dobbelt så meget som firmaets hidtidige største lastbilkran.

Bøje Kran & Maskintransport A/S transporterer primært CNC-maskiner til metalindustrien. Uanset om maskinerne skal hentes på en havn i udlandet og fragtes til Danmark eller skal transporteres i forbindelse med en fabriksflytning, så kræver det lastbiler og kraner af den rette støbning.

Horsens-firmaet har derfor oprustet vognparken, der tæller fire lastbiler med kraner og en almindelig trækker, med en stærk storebror. Den nye Volvo lastbil er udstyret med en 310 tonsmeter kran og kan løfte 60 tons, hvor Bøje Kran & Maskintransport A/S’ hidtidige største lastbilkran er på 150 tonsmeter og løfter 30 tons. Med den nye lastbilkran og dobbelt løftekapacitet rammer firmaet ned i efterspørgslen på tunge løft.

– En ny lastbil med en kran af den størrelse er både en betragtelig og fornuftig investering. Maskinerne, som vi transporterer, bliver større og større, og hvis vi ikke har det rigtige grej, så får vi ikke opgaverne. Tidligere har vi lejet en kran, når vi skulle løfte de største maskiner. Det slipper vi for nu, og holder hele opgaven i egen forretning, siger indehaver af Bøje Kran & Maskintransport A/S, Thomas Bøje.

Han tilskriver firmaets fine udvikling til sin stab af dygtige og pligtopfyldende medarbejdere.

Lastbilkran bygget til flytning af maskiner

Det er 15 måneder siden, at Bøje Kran & Maskintransport A/S bestilte sin nye Volvo FH16 lastbil med en 310 tonsmeter Erkin kran fra Tyrkiet, så Thomas Bøje ser frem til at tage Horsens’ største lastbilkran i brug i begyndelsen af det nye år.

– Det bliver dejligt, når den står her, for vi kan sagtens bruge den. De seneste par måneder har vi haft nok arbejde til den, så vi glæder os til at få den på vejene, siger Thomas Bøje.

Kranen på den nye lastbil er kun tre meter høj i nedslået tilstand og kan løfte på strøm, og det har flere fordele.

– Vi ser en niche i og oplever efterspørgsel på løsninger, hvor lastbilen kan køre gennem porten på en fabrik, fordi kranen ikke er højere. Her kan vi løfte maskiner uden motorstøj og udstødningsrøg, fordi den kan køre på strøm, fortæller Thomas Bøje.

Bøje Kran & Maskintransport A/S står for hele flytningen af CNC-maskiner, så teknikkerne efterfølgende bare skal slutte dem til.

Bøje Kran & Maskintransport A/S præsenterer sin nye lastbilkran ved et åbent hus-arrangement for samarbejdspartnere, medarbejdere, familie og venner af huset fredag den 10. januar fra kl. 12 på Meteorvej 9 i Horsens.

Indehaver af Bøje Kran & Maskintransport, Thomas Bøje, glæder sig til at præsentere Horsens’ største lastbilkran ved et åbent hus-arrangementet fredag den 10. januar.

Faktaboks

Om Bøje Kran & Maskintransport A/S

Bøje Kran & Maskintransport A/S er stiftet i 2007 og har ti ansatte. Firmaet kører primært maskintransport, men transporterer også pavilloner, både og sommerhuse på sine lastbiler.

Vognparken tæller fem lastbiler med kran, hvor den nyeste kan løfte 60 tons, samt en almindelig trækker. Firmaets 11 trucks kan løfte fra 1,4 tons til 16 tons. Firmaet råder over 2.000 kvadratmeter opvarmet lager til maskinopbevaring for kunderne.

Advertorial skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.