Når Tour de France-feltet indtager Vejle, Kolding og Haderslev den 3. juli, bliver det ikke meget større. Cykel-entusiasten Bent Skov glæder sig, men han ser også frem til to andre cykelevents, der vil få eger og kameraer til at snurre hen over sommeren i Trekantområdet.

Den ene store cykelbegivenhed vil afløse den næste, når Tour de France, VM Mountainbike Marathon og PostNord Danmark Rundt vil trække en masse glade tilskuere ud på gader og stræder i det jyske smørhul. 

– Det er ikke til at forstå, hvor stort det er, at Touren kommer til Danmark og Trekantområdet. Jeg er sikker på, at der vil stå en kødrand af folk fra Vejle til Sønderborg, og der bliver meget at se på i de 5-6 timer, hvor ruten er afspærret, og en 15 km lang karavane kan opleves, inden rytterne suser forbi. Vi håber, at folk vil være med til at gøre det til en fest, siger Bent Skov.

Verdenseliten til Haderslev

Han er projektleder på VM Mountainbike Marathon, der er en anden stor cykelevent, som afholdes i og omkring Haderslev den 17. september med deltagelse af hele verdenseliten i mountainbike.    

  Det bliver kæmpestort. Ryttere fra flere end 30 forskellige nationer skal kæmpe om den regnbuefarvede VM-trøje i det smukke og afvekslende terræn omkring Haderslev, fortæller Bent Skov.

 I 2021 blev VM-ruten på 120 km afprøvet ved danmarksmesterskaberne i MBT maraton, hvor Simon Andreassen blev den suveræne vinder. 

– Simon er virkelig godt kørende, og vi håber, at rigtig mange vil komme og heppe på ham og de andre danskere. Ruten fører MBT-rytterne gennem Haderslev by og det kuperede terræn i skove og grusgrave, og der bliver mulighed for selv at hoppe på mountainbiken og følge i deres hjulspor, når de er sendt afsted, siger Bent Skov.

PostNord Danmark Rundt er den tredje store cykelevent, der krydrer sommeren og afsluttes i Trekantområdet med mål i Vejle den 20. august. 

– Det velkendte cykelløb køres for 31. gang, og der er lagt op til en spændende afslutning på de urimelige bakker på Chr. Winthers Vej og Kiddesvej med stigninger på helt op til 21 %, fortæller Bent Skov.

Foreninger bakker op

Han og de andre arrangører glæder sig over de mange lokale foreninger og frivillige, der bakker op om de store events med opgaver som for eksempel at være flagposter ved sidevejene. 

– De frivillige skaber en økonomisk gevinst for deres foreninger, men samtidig er de med til at skabe den folkefest, som vi håber rigtig mange vil være med til, siger Bent Skov.

Cykel-entusiasten fra Haderslev blev selv bidt at cykelsporten, da hans søn begyndte at træde i pedalerne som juniorrytter. I dag lever han af at arrangere cykelevents, men det bedste ved at cykle er stadig naturoplevelsen og kammeratskabet.

– Man oplever naturen på en hel anden måde og får sådan nogle gode snakke, når man sidder på en cykel, smiler Bent Skov.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.

3 ETAPE DANMARK RUNDT Tønder-Vejle