Teknologisk Institut er snart på banen med et nyt kursusforløb til rengøringsselskaber. Kurset udvikles i tæt samarbejde med TekniClean, der som Danmarks næststørste leverandør af rengøring til fødevareindustrien konstant arbejder på at blive dygtigere til at gøre rent i en branche, hvor dokumenteret kvalitet og høj fødevaresikkerhed er altafgørende.

– Kursusforløbet skal øge medarbejdernes viden om mikrobiologi og effekten af forskellige rengøringsmidler. Med en større viden i bagagen er rengøringsselskabets medarbejdere klædt bedre på til dialogen og samarbejdet med kvalitetsafdelingen i fødevarevirksomhederne, forklarer

Anette Granly Koch, der er faglig leder med ansvar for fødevaresikkerhed og en del af Teknologisk Instituts Danish Meat Research Institute (DMRI), der er verdens største og internationalt førende videncenter indenfor forskning og innovation i animalske fødevarer.

Første kursusdag bød på teori og praktiske øvelser med måleudstyr

Sammen med senior konsulent på Teknologisk Institut-DMRI, Gry Carl Terrell, gæstede Anette Granly Koch mandag TekniClean i Vejle, hvor 10 centrale medarbejdere i rengøringsselskabet stod klar til at styrke deres faglighed og viden om nye rengørings- og desinfektionsteknologier, kontaminationsveje, måling af renhed, allergener og mikrobiologi.

En af kursisterne var inspektør Denis Rasmussen, der har ansvaret for rengøringen for TekniCleans kunder i Sønderjylland og Tyskland.

– Vi har blandt andet lært om mikrobiologi, og hvordan vi måler renlighed. I en af de praktiske øvelser brugte vi et måleudstyr til at tage prøver af forskellige overflader. Prøverne er nu ved at blive analyseret, og jeg glæder mig til at se resultatet, fortæller Denis Rasmussen, der ser frem til at bruge sin nye viden sammen med kunderne og medarbejderne.

– Kurset klæder mig både på til dialogen med kvalitetsafdelingerne ude hos vores kunder og til oplæringen af vores dygtige sanitører. Det er vigtigt, at vores medarbejdere ved, hvad de skal kigge efter, og at de forstår, at grundig rengøring er altafgørende for fødevaresikkerhed og varernes holdbarhed, understreger Denis Rasmussen.

Stoltheden skal tilbage i rengøringsbranchen

Det målrettede kursusforløb til rengøringsselskaber er det første af sin slags på Teknologisk Institut-DMRI, og Anette Granly Koch glæder sig over, at kursusforløbet nu bliver til virkelighed.

– Det er krævende og kompliceret at gøre rigtigt rent på fødevarevirksomheder, og det er vores håb på Teknologisk Institut-DMRI, at vi kan være med til at italesætte de mange kompetencer, det kræver at være en dygtig sanitør i rengøringsindustrien. Vi skal have stoltheden og respekten tilbage til rengøringsfaget. Ikke mindst covid-19 pandemien har vist os alle, hvor vigtig omhyggelig og grundig rengøring er, understreger Anette Granly Koch, der allerede glæder sig til næste kursusdag med TekniClean.

– I starten af 2021 kommer TekniClean på besøg på Danish Meat Research Institute, hvor de i vores pølsemageri skal arbejde med praktiske øvelser og blive endnu klogere på mikrobiologi og de nyeste muligheder inden for rengørings- og desinfektionsteknologier, siger en forventningsfuld Anette Granly Koch.

Skrevet af Speakloud for TekniClean.