Næsten 3.000 danske virksomheder valgte at få professionelt input i deres bestyrelse under de første år i finanskrisen. Tendensen er fortsat i 2014, men det halter stadig hos især de mindre virksomheder, hvor kun 40 % har tilknyttet en professionel bestyrelse. Det tal vil bestyrelsesvirksomheden InSourze øge med en ny og anderledes tilgang til markedet.

Mange virksomhedsejere har fået øjnene op for, at investeringen i en professionel bestyrelse giver bedre bundlinje. Det glæder Kim Møller Rasmussen, der i et nyt partnerskab med Søren Christiansen og Dorte Sejrum Hæsum, vil udvikle virksomheder ved at forene bestyrelsesarbejde med det konsulentarbejde, der udspringer af bestyrelsens strategiske beslutninger.

I InSourze har vi tilknyttet en række kompetente medarbejdere. Ved at forene bestyrelses- og konsulentarbejdet sikrer vi, at bestyrelsens beslutninger eksekveres, forklarer partner Søren Christiansen, der er medstifter af de nu frasolgte gazellevirksomheder AS3 og A2B.

Ved at have fast plads i bestyrelsen, lærer InSourze virksomheden at kende indefra. De får en unik indsigt i virksomheden og bliver en betroet rådgiver, der kan styrke virksomhedens udvikling og skabe vækst.

– Når vi som bestyrelsesmedlem i en virksomhed ser en konkret udfordring, kan vi finde en konsulent blandt vores medarbejdere, der har en profil, der passer 100 % til opgaven. Vi ved, at udfordringen løses professionelt inden for budgettet, hvad enten området er kapital, EXIT, strategi, rekruttering, salg eller ledelse. Det giver virksomhedsejeren ro i maven og mulighed for at fokusere på den daglige ledelse, forklarer Kim Møller Rasmussen.

Professionel bestyrelse giver tillid

Ved at tilknytte et professionelt bestyrelsesmedlem, får virksomheden kvalificeret rådgivning og et modspil, de ellers ikke får.

– En professionel bestyrelse styrker tilliden til virksomheden. Det er afgørende for lånemuligheder og har stor betydning for at komme i betragtning til store og spændende opgaver, forklarer Dorte Sejrup Hæsum, der med en baggrund som statsautoriseret revisor og konsulent ofte bliver valgt til opgaver med køb eller frasalg af virksomheder.

– Når en kunde, banken eller en investor ser, at der sidder erfarne personer i bestyrelsen, er de ofte mere positive og åbne. Det gør det lettere at lande en aftale, og låne og investeringsmulighederne bliver større, mener Dorte Sejrup Hæsum, der sammen med hendes mandlige partnere er flyttet ind i lokaler på Marselisborg Havnevej i Aarhus.

 

Pressemeddelelse skrevet af Speakloud for InSourze.