Den finske koncern SOLEMO Oy har købt aktierne i TekniClean A/S. Med opkøbet går den familieejede koncern med flere end 14.000 medarbejdere og en årlig omsætning på mere end 300 millioner euro ind på det danske marked for rengøring og facility services.

TekniClean A/S har siden etableringen i 2003 markeret sig som en stærk spiller inden for rengøring i den danske fødevareindustri. Båret af et kompromisløst fokus på kvalitet, dygtige medarbejdere og et højt serviceniveau har virksomheden på blot 15 år udviklet sig til Danmarks næststørste leverandør af food rengøring.

”I TekniClean vil vi gerne løfte vores position i markedet og udvikle selskabet. Med salget til SOLEMO Oy får vi tilført muskler, der gør det muligt at fastholde vores konkurrenceevne og tiltrække flere, nye og større kunder, ligesom vi på sigt vil kunne tilbyde et bredt sortiment af facility services”, forklarer adm. direktør Jane Frødstrup, der sammen med driftsdirektør Carsten Pedersen og alle medarbejdere fortsætter med samme ansvarsområder og opgaver i rengøringsvirksomheden, der bevarer TekniClean-brandet.

Springbræt til vækst

SOLEMO Oy er en familieejet finsk koncern, der driver servicevirksomhed i syv lande. Finland, Sverige, Estland, Letland, Litauen, Rusland og nu Danmark. Den finske koncern beskæftiger flere end 14.000 medarbejdere og omsatte i 2017 for 300 millioner euro.

”I TekniClean er vi stolte af, at en stor finsk koncern som SOLEMO Oy har valgt vores virksomhed som springbræt til at etablere sig i og vækste på det danske marked. Årsagen skyldes ikke mindst vores dygtige og engagerede medarbejdere, der hver eneste dag leverer et højt serviceniveau og gør rent med omtanke og kvalitet”, forklarer Jane Frødstrup og understreger, at salget af virksomheden kun får positiv betydning for kunderne.

”SOLEMO Oy har et godt ry, og deres værdisæt matcher den kvalitet, omhyggelighed og det menneskesyn TekniClean er kendt for blandt vores kunder inden for food rengøring. Kunderne vil aldrig opleve, at vi går på kompromis med kvaliteten. De vil til gengæld på sigt få glæde af de kompetencer SOLEMO Oy tilfører os inden for traditionel rengøring, teknisk vedligeholdelse, facility services, vikarservice og security”, siger Jane Frødstrup.

SOLEMO Oy vil erobre markedsandele

SOLEMO Oy’s strategi er at vækste i såvel Finland som internationalt, og bestyrelsesformand og ejer af den finske koncern Juhapekka Joronen ser opkøbet af TekniClean A/S som et vigtigt strategisk skridt.

”Med opkøbet har vi taget første skridt i processen mod at blive en vigtig aktør på hele facility området i Danmark, ligesom vi nu står på en stærkere platform, hvorfra vi bedre kan servicere vores internationale kunder, der har deres aktiviteter spredt i Finland, Sverige, Rusland de baltiske lande og Danmark”, forklarer bestyrelsesformanden, der glæder sig over, at det lykkedes at nå til enighed med TekniClean A/S.

”TekniClean er en familiejet rengøringsvirksomhed med et fantastisk ry i en fødevareindustri, der stiller ekstremt høje krav til professionalisme og dokumenteret kvalitet. De dygtige og dedikerede medarbejdere vil med deres viden inspirere og udvikle SOLEMO Oy til glæde og gavn for vores eksisterende kunder, forklarer Juhapekka Joronen, der underskrev købsaftalen med Jane Frødstrup og Carsten Pedersen mandag 29. oktober 2018.

Adm. direktør Jane Frødstrup og driftsdirektør Carsten Pedersen har solgt aktierne i TekniClean til finske SOLEMO Oy repræsenteret af ejer Juhapekka Joronen og business developer Anna-Riikka Mahlamäki.

Kontaktinformation

Jane Frødstrup
Adm. direktør
+ 45 27 61 70 04
jf@tekniclean.dk

 

Pressemeddelelse skrevet af  Speakloud for TakniClean.