Som de første i Danmark og som nummer to i Norden har BSB underskrevet en aftale om levering af Linde Green – grøn, klimavenlig og CO2-neutral skære- og svejsegas.

 I BSB glæder Winnie Fedders, Head of QHSE & CBI, sig over, at den nye aftale med Linde Gas giver et lavere CO2-aftryk i virksomhedens grønne energiregnskab.

 – Skære- og svejsegas er selvsagt en nødvendighed i vores produktion af svejste komponenter og større svejste konstruktioner i stål, rustfrit stål og aluminium. Med den CO2-neutrale gas fra Linde Green serien kan vi nu producere grønnere og med et mindre klimaaftryk. Det er vigtig for BSB, hvor vi konstant kigger efter muligheder for at gøre vores processer mere klimavenlige, fortæller Winnie Fedders.

Linde Green Grafik

CO2-neutral svejsegas på tanke

Den CO2-neutrale skære- og svejsegas leveres af Linde Gas, som er en del af Nordeuropas førende industrigasselskab med et komplet produktprogram inden for industrigasser og specialgasser. Med den klimavenlige produktserie har de taget et banebrydende step mod en grønnere svejseproces.

 – Vi får leveret de klimavenlige svejsegasser oxygen, nitrogen og argon på tanke. Det er de gasser, som Linde i øjeblikket kan levere med en CO2-neutral udledning. På sigt håber vi på, at vi også kan få skære- og svejsegasser på flasker, der er klimavenlige. For nuværende kan det ikke lade sig gøre, da de alle er en blanding af flere gasser, men vi forventer, at det i nær fremtid bliver muligt, forklarer Winnie Fedders.

 Selvom den CO2-neutrale produktserie er dyrere end den traditionelle skære- og svejsegas, er Winnie Fedders ikke i tvivl om, at investeringen er et rigtigt skridt i den bæredygtige retning.

 – Linde Green produktserien er for vores vedkommende cirka 7 % dyrere. Den udgift har vi i BSB valgt at tage på os, fordi vi mener, at vi som en virksomhed i den sorte industri har et særligt ansvar for at gøre en klimaindsats og reducere vores CO2-udledning, forklarer hun.

Grøn gasstrategi sætter bæredygtighed på dagsordenen

Gas med et mindre klimaaftryk er et vigtigt aktiv i den grønne omstilling. Energistyrelsens beregninger i Grøn gasstrategi viser, at det danske gasforbrug kan blive 100 procent grøn og CO2-neutral inden 2035.

Her spiller Linde en vigtig rolle, da de i produktionen og ved transporten af gasserne i Linde Green serien anvender vedvarende energi og grønt brændstof, mens en meget lille del klimakompenseres gennem certificerede skovrejsningsprojekter.

Svejsning- BSB Industry_0001

– Den skære- og svejsegas vi får på tanke fra Linde er lavet på grøn energi, og den er derfor medvirkende til, at vi kan nå vores fælles klimamålsætninger inden for den grønne omstilling af gasforbruget. I BSB kan vi naturligvis ikke alene gøre forskellen. Men vi kan være med til at vise vejen for andre virksomheder inden for den tunge industri, siger Winnie Fedders ambitiøst.

Derfor har BSB valgt Linde Green serien

  • Den samme produktkvalitet og kvalitetssikring – blot 100 % CO2 -neutralt
  • Produktionen baseres på veldokumenterede vindkraft- og solenergiprojekter
  • Grønt brændstof anvendes til transport
  • De resterende udledninger klimakompenseres gennem certificerede skovrejsningsprojekter
  • Linde Green er auditeret og valideret af tredjepart
  • Vi modtager et certifikat med beregninger på, hvor meget vi sparer i CO2-udledninger
linde-green-certifikat-bsb-industry

 Skrevet af Speakloud for BSB Industry.