En hotter, indianer i kano med hele krigsmalingen eller en charter-brite med badevinger. Vi danskere elsker pølse i brød, og søndag 9. september skal Danmarks bedste hotdog findes, når kokke, pølsemænd og slagtere tørner sammen til DM i Hotdog under Food Festival i Aarhus.

For Sinatur deltager køkkenchef på Haraldskær Mikael Læborg Madsen. Han håber at kunne imponere madentusiasternes smagsløg med sin gourmetfortolkning af den klassiske hotdog, og samtidig være med til at samle et sekscifret beløb ind til velgørenhedsorganisationen CARE Danmark og projektet ”Hjælp til selvhjælp”, der giver nogle af verdens fattigste mennesker mad på bordet.

– Projektet ”Hjælp til selvhjælp” handler ikke bare om at give nogle af verdens fattigste mad på bordet i dag, men langt ud i fremtiden. Projektet sigter mod en bæredygtig løsning, og netop bæredygtighed ligger sammen med natur og gastronomi vores hjerter nært på Sinatur, forklarer Mikael Læborg Madsen.

Sinaturs ultimative hotdog

Sinaturs kærlighed til gastronomi, natur og bæredygtighed smelter sammen til DM i Hotdog, for råvarerne til køkkenchefs Mikael Læborg Madsens fortolkning af årets mest velsmagende gourmethotdog er naturligvis fundet i naturen og hos lokale, danske producenter, der ligger tæt på Sinaturs 6 unikke konferencehoteller.

– I Sinatur har vi en forkærlighed for økologi og lokale producenter, og det afspejler sig i valget af råvarer til vores bud på årets vinder-hotdog. For eksempel består vores hotdog af en pølse lavet på Svendborggrisen, der er en stor og kødfuld gris i gourmetklassen og med en fedtmarmorering, der giver den saft og kraft og gør pølsen til en udsøgt smagsoplevelse, fortæller Mikael Læborg Madsen.

Pølsen er sammen med elementerne brødet, det cremede og det sprøde ingredienserne i den klassiske hotdog, men hvor vi andre typisk vælger sennep, ketchup, remoulade, ristede løg og agurkesalat, har Mikael Læborg Madsen i samarbejde med kokketeamet skabt en helt ny fortolkning.

– Brødet til vores hotdog er et sundt grovbrød med gryn på. Urter og blomster plukket i skoven og ved strandkanten er med til at give kant, smag og farve, mens løgene er syltet sødere i lokale hindbær fra Thyregod. Vores hotdog er toppet med forårsløg og tørret grisehud, der giver en sprød og lækker flæskestegsmag, som vi håber falder i både gæsternes og dommeres smag, siger Mikael Læborg Madsen.

Priser til DM i Hotdog

De stolte traditioner, det gode håndværk og de solide råvarer er forenet, når kokke, slagtere og pølsemænd kæmper med blod, sved og glædestårer om tre forskellige priser til årets DM i Hotdog.

  1. Årets Hotdog: Den mest velsmagende hotdog
  2. Hotdog Konge: Den bedst sælgende hotdog
  3. Den innovative hotdog som gives for kreativitet

De forskellige hotdogs vurderes af et dommerpanel bestående af kokke, madanmeldere og bloggere.

Gæsterne på Food Festival kan købe poletter til 50 kroner stykket, og for poletterne kan de gå på jagt i det store udbud af lækre gourmethotdogs. Overskuddet fra salget af poletter går ubeskåret til velgørenhedsorganisationen CARE Danmark.

Bag om Food Festival i Aarhus

DM i Hotdog er en del af Food Festival, der er Nordens største madfestival, hvor madinteresserede, børn med nysgerrige smagsløg, prominente kokke fra ind- og udland, producenter, forskere og formidlere kan gå på opdagelse i madens forunderlige verden.

Kogt ned til én sætning – et folkeligt samlingspunkt for alle madentusiaster.

Arrangørerne forventer, at cirka 30.000 mennesker gæster den 45.000 m2 store plads ved Tangkrogen, hvor der venter dem i hundredvis af sprudlende, velsmagende og lækre madoplevelser.

Skrevet af Speakloud for Sinatur