Større produktionskapacitet, højere driftssikkerhed og en brugervenlig betjeningsflade er resultatet af KiiltoClean’s investering i et nyt procesanlæg.

Det komplette procesanlæg er leveret af Etcas og Sigma Engineering. Mens Sigma Engineering har leveret selve mikseanlægget, har Etcas været ansvarlig for opbygning af el og automatikken, med styretavle, den intelligente PLC styring og den smarte software, der giver medarbejderne i KiiltoClean et godt overblik over produktionen med HMI betjeningsskærmen.

– Vi har fået et driftssikkert, større og mere moderne mikseanlæg, der kan producere flere liter ad gangen. Vi besluttede længe før covid-19 pandemien at investere i et procesanlæg, der kan producere håndsprit i både flydende form og som gel. Den beslutning viste sig at være klog, for lige siden virussen ramte Danmark, har vores produktion kørt i døgndrift, fortæller Per Pasfall, der er teknisk chef i KiiltoClean A/S.

ETCAS skærm

Samarbejde båret af dialog, forståelse og fleksibilitet

En god dialog og et tæt parløb om udviklingen og tilpasningen af procesanlægget har kendetegnet samarbejdet mellem KiiltoClean, Sigma Engineering og Etcas, mener Per Pasfall.

– Vi har haft et fint og godt samarbejde. De har lyttet til vores ønsker og forstået de behov, vi har som virksomhed. Lige fra funktionsbeskrivelse til projektering, dimensionering, montage, test og idriftsættelse har vi følt os trygge i samarbejdet. Arbejdet er udført professionelt, og så har de været fleksible og tilpasset sig ”hullerne” i vores produktionsflow, forklarer han.

– Vi har billedlig talt bygget skibet, mens vi sejlede. For på grund af covid-19 pandemien har vores produktion af håndsprit og gel, der er kendt under varemærket Plum, drønet derudad. Men selv om vi producerede på livet løs, lykkedes det os i fællesskab at få bygget det nye procesanlæg op, så vi i dag har kapaciteten til at imødekomme den store efterspørgsel på hånddesinfektion, fortæller Per Pasfall.

Smart software giver overblik på betjeningsskærmen

Det nye mikseanlæg erstatter et gammelt og nedslidt procesanlæg. Udover at anlægget har større kapacitet og kan producere håndsprit i både flydende form og som gel, glæder den tekniske chef sig især over den brugervenlige betjeningsskærm.

– Vi har udviklet brugerfladen i tæt samarbejde med Etcas, og de har virkelig forstået at skabe en betjeningsskærm, der giver vores operatører et hurtigt og dækkende overblik over, hvad der kører. Med få klik kan de navigere i og tilpasse indstillingerne til den enkelte produktion. Det er smart, effektivt og tidsbesparende. I sidste ende er det med til at sikre KiiltoClean og vores Plum-produkter konkurrencekraft på et marked præget af mange producenter, forklarer Per Pasfall, der ikke går ad vejen for at anbefale en komplet løsning fra Sigma Engineering og Etcas.

– I KiiltoClean har vi fået et nyt, moderne og effektivt mikseanlæg med intelligent styring og en smart betjeningsflade. Procesanlægget er driftssikkert og har øget vores kapacitet, så vi også i fremtiden kan være konkurrencedygtige målt på pris, kvalitet og leveringssikkerhed, understreger Per Pasfall.

Foruden styretavle, PLC styring og udvikling af software til betjeningsskærmen har Etcas arbejdet med el-installationer på KiiltoClean’s fabrik i vestfynske Assens.

Skrevet af Speakloud for Etcas.