Seks danske bagermestre er blevet certificeret til at bage efter den patenteret schweiziske opskrift på det særlige Pain Paillasse brød. 

Ovnene i Lantmännen Cerealia Danmarks udviklingsbageri i Malmø kørte på fulde tryk, da produktudvikler Per Michael Pedersen underviste de ni bagere fra seks danske bagerier i kunsten at bage et ægte Pain Paillasse brød.

”I Lantmännen Cerealia Danmark vil vi gerne inspirere til anderledes, nytænkende og trendy bagværk. Vi vil gerne dele vores viden om mel og være med til at udvikle håndværket, så vi alle sammen også i fremtiden kan købe friskbagt brød i højeste kvalitet ved vores lokale bageri”, fortæller Per Michael Pedersen. 

Et ægte Pain Paillasse brød er tre dage undervejs

Det tager tre dage at lave et rigtigt Pain Paillasse brød. Men så er det til gengæld også et lækkert og rustikt brød med flere end 80 smagsnoter og en saftig krumme.

”Under skorpen er et Pain Paillasse brød let og saftig, og med sin lange holdbarhed og ernæringsmæssige sammensætning er det et ideelt brød til den sunde kost. Med et Pain Paillasse i brødkurvene får det enkelte bageri et sortiment, som ikke alle andre har og et udvalg af kvalitetsbrød, som kunderne uden betænkning er villige til at betale mere for”, forklarer Customer Sales Manager, Lars Yndgaard, der afviklede kurset sammen med Per Michael Pedersen.

Bagt efter hemmelig opskrift

Pain Paillasse er skabt af schweizeren Aimé Pouy i 1993, og siden er der ikke ændret en brødkrumme i det patenterede koncept og den hemmelige opskrift. Brødet bages af nøje udvalgt hvedemel og naturlig surdej. Først laver man en fordej, der hviler i 24 timer. Derefter arbejder man videre med dejen, inden den igen hviler i 24 timer, hvorefter brødet bages. 

”Den langsomme hævning kombineret med de nøje udvalgte råvarer og den grundige æltning og forarbejdning i hånden giver Pain Paillasse brødet dets unikke smag, den tvistede form og det rustikke udtryk. Det er et tidskrævende brød at bage, og det er vigtigt at lære de rigtige teknikker for at holde en ensartet og høj kvalitet. Faktisk kan bagerier først købe det særlige højproteinsmel, vi bruger til brødet, når de har bestået kurset og har certifikationen i hus”, understreger Per Michael Pedersen. 

Pain Paillasse brød findes i dag i flere end 40 danske bagerier, og Lars Yndgaard lover, at Lantmännen Cerealia Danmark er på vej med nye kurser.

”Schweizerbrødet er helt særligt, og i Lantmännen Cerealia Danmark vil vi gøre vores bedste for at klæde flere danske bagermestre på til at bage Pain Paillasse. Til glæde for sig selv og ikke mindst deres kunder, der med garanti vil forelske sig i smagen, den crispy skorpe og saftige krumme”, understreger Lars Yndgaard.

Nyhedsbrev og tekst til sociale medier skrevet af Speakloud for Lantmännen Cerealia Danmark.