Microsoft er stoppet med at sikkerhedsopdatere styresystemet Windows XP i april måned. Det giver travlhed for Holtum Data. IT-virksomheden får dagligt henvendelser fra både virksomheder og private, der har brug for hjælp til at skifte det gamle usikre system ud.

Windows XP ligger stadig på over 25 procent af alle computere ifølge de seneste tal fra Net Applications. Det udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko, da huller i styresystemet ikke længere lukkes. Der er derfor god grund til at skifte det gamle Windows XP ud, forklarer indehaver i Holtum Data, Per Thomsen.

– Når Windows XP ikke længere sikkerhedsopdateres er der større risiko for at computeren angribes af virus. F.eks. kan malware overtage styringen af computeren og lukke ned for eller overbelaste internetforbindelsen i sådan en grad, at det kan lamme en virksomheds produktionsapparat og ordresystemet.

Flere virksomheder har allerede oplevet store problemer, afslører Per Thomsen. Blandt dem en mellemstor virksomhed i Vejle.

– Via en PC med Windows XP blev virksomhedens mailsystem angrebet af en virus. Det betød, at de sendte millioner af spammails ud. Deres mailserver og internetforbindelse blev derfor stemplet som utroværdig. Konsekvensen for virksomhed var, at de ikke kunne sende og modtage mails.

Sådan undgår du problemer

Holtum Datas specialister fik løst problemet, så virksomheden igen kan sende og modtage mails. Men allerhelst vil Per Thomsen sørge for, at problemerne slet ikke opstår.

– Det er en rigtig træls situation for virksomheden, fordi det lammede deres arbejde i en periode. Det koster hurtigt mange lønkroner og tabt omsætning, forklarer Per Thomsen.

Derfor anbefaler han, at de virksomheder der stadig bruger XP, opgraderer deres styresystem eller køber nye computere og servere.

– I nogle situationer kan vi opgradere styresystemet. Men oftest kan det ikke betale sig. Nyt hardware er så billigt, at det er den bedste og mest fremtidssikrede løsning, mener Per Thomsen, der har gjort det nemt for virksomhederne at foretage udskiftningen.

– Vores kunder mærker stort set ingen ændringer overhovedet. Vi flytter alle deres data med over og installerer alle deres programmer. F.eks. bankcertifikater, regnskabsprogrammer, Office-programmer og digitale signaturer. Alt kører fra dag ét. Blot på en ny og sikker platform, der er bedre gearet til at modstå virus og nedbrud i systemet.

Fakta

Holtum Data er en kvalificeret IT-Partner med specialistviden, som styrker små og mellemstore virksomheder i deres daglige og fremtidige IT-udfordringer. De er kendt for deres gode service, høje kvalitet og konkurrencedygtige priser. Virksomheden ligger på Riberlundvej i et naturskønt område tæt på både Vejle, Hedensted, Horsens og Tørring.

 

Pressemeddelelsen er skrevet af Speakloud for Holtum Data.