I BSB Group arbejder vi efter flere af FN’s 17 Verdensmål for at være med til at skabe en bæredygtig fremtid for vores børn og børnebørn. Naturen ligger vores hjerter nært, og derfor er vi stolte af, at produktionen på vores fabrik i polske Ciechocin nu også kører på 100 % grøn energi.

Skæring, bearbejdning og svejsning af stål, rustfrit stål og aluminium kræver en masse energi. For General Manager Przemysław Majewski har det været et altafgørende mål at skifte de fossile brændstoffer ud med grøn vindenergi.

– I Polen er smog-koncentrationen en af de højeste i Europa, og luftforureningen er alarmerende. Som en større virksomhed har vi et ansvar for at skabe en mere bæredygtig produktion og reducere vores CO2-udledning, mener Przemysław Majewski, der med investeringen i 100 % grøn energi reducerer CO2-udslippet med 1.136.800 kilo om året eller mere end 1.100 tons, hvis virksomheden bruger den aftalte energimængde.

Katastrofen lurer om hjørnet

Sammen med sine dygtige kolleger ledte han længe efter et polsk forsyningsselskab, der tilbyder grønne løsninger. Missionen lykkedes til sidst, og det er Przemysław Majewski’s håb, at BSB Polands initiativ kan være med til at kickstarte en bevægelse i Polen, der vil arbejde for en renere luft og et sundere miljø.

– Med vores initiativ og investering i grøn vindenergi drømmer vi om, at vi kan inspirere vores medarbejdere, andre virksomheder og samfundet som helhed til at tage CO2-udledningen og luftforureningen seriøs, forklarer Przemysław Majewski, der mener, at der skal handling til nu.

– Vi bevæger os på kanten af en katastrofe, og vi skal handle nu, hvis vi skal afværge den. Jeg ved godt, at vi skal betale en lidt højere pris for den grønne vindenergi. Til gengæld er vi med til at gøre en indsats for at reducere CO2-udledningen og luftforureningen. Det ansvar påtager vi os gerne, understreger Przemysław Majewski.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål om, hvordan det lykkedes BSB Poland at implementere 100 % grøn vindenergi på fabrikken i polske Ciechocin? Kontakt Przemysław Majewski på +48 533 274 310 eller pm@bsb-poland.pl.

Skrevet af Speakloud for BSB Industry.