Tobias Sahl – Årgang 15/16 – er i gang med en EUD som landbrugsmaskinmekaniker. Han drømmer at blive ingeniør og starte selvstændig virksomhed. I den syvende af ni historier om tidligere elever fortæller Tobias om sit efterskoleår på Fjordvang. 

Hvorfor valgte du Fjordvang?

Det er en ambitiøs efterskole, hvor jeg kunne blive bedre til håndværk og rustet til at tage en EUD-uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker. Fjordvang har et stort værksted, og der er et godt kammeratskab. Jeg havde kun hørt godt om skolens ry, og jeg fortrød aldrig mit valg.

Hvad har Fjordvang givet dig med i rygsækken?

Jeg har lært en masse metoder og teknikker på værkstedet. Dem bruger jeg i min uddannelse i dag. Jeg har også lært, hvordan man kommer godt ud af det sammen i en stor gruppe.

Din bedste oplevelse på Fjordvang?

Jeg vil nævne to ting. For det første byggede jeg en gravemaskine op fra bunden. Det var fedt at få den til at virke. Den anden ting er, at vi om eftermiddagen nogle gange kørte rundt og besøgte nogle landmænd. Vi fik os virkelige nogle kloge snakke om, hvordan det er at drive landbrug.

Hvorfor skal unge vælge Fjordvang?

Du skal vælge Fjordvang, hvis du ønsker et stærkt sammenhold. Der er mange forskellige linjefag. Det er ikke bare sport det hele. Vælg Fjordvang hvis du vil have det bedste år i dit liv.

Facts

Navn: Tobias Sahl
Årgang: 15/16
Bor i dag i: Skarrild ved Herning
Bedste minde: Byggede gravmaskine op fra bunden
Livret på efterskolen: Flæskesteg med hele svineriet
Yndlingslærer: Linjefagslærer Niels
Yndlingssted: Grønt Hus
Yndlingsfag: Metallinjen og håndværksfag
Forelsket på efterskolen: ja i Mette + nogle flirts
Uddannelse: EUD – Uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker
Job i dag: Drømmer om at blive ingeniør og starte selvstændig virksomhed

Nyhed til hjemmeside, tekst til sociale medier og storytelling skrevet af Speakloud for Fjordvang Efterskole.