I nye, flotte rammer og med et navneskift er erhvervsrådet i Viborg klar til at fortsætte med at være en vigtig sparringspartner og inspirator for virksomhederne i Viborgområdet.

Business Viborg er det nye navn, som Viborgegnens Erhvervsråd har iklædt sig for at komme mere i omgangshøjde med de internationale partnere og være synlig i det markante domicil i Banebyen i Viborg.

– Vi har støvet vores navn og logo af og er flyttet ind i et spændende miljø i House of Industry, der ligger helt centralt. Med både iværksættere, maskinmesterskole, Mercantec og vores aktiviteter i samme hus skaber det en del trafik, som gør stedet til et mødested for erhvervslivet, siger erhvervsdirektør Henrik Hansen.

business viborg - Logo - CMYK - Primær

Eksperter i 3D-print

Business Viborg er et anderledes erhvervsråd, som udover traditionelle aktiviteter som erhvervsservice og sparring har stor erfaring i at hjælpe virksomhederne med 3D-print, VR, iværksætteri og FN´s Verdensmål.

– Vi er atypiske og har blandt andre ansat eksperter i 3D-print og virtual/augmented reality, som har introduceret teknologierne i mere end 100 virksomheder. De får hjælp til at tænke i 3D-print, tegne og printe prototyper. Her i huset har vi et avanceret 3D-printcenter, men vores medlemmer kan også låne en printer for at afklare, om det er noget for dem, fortæller Henrik Hansen.

Flere end 80 virksomheder fra hele Jylland har lånt en try-out-printer en måned med fuld service og hotline. Business Viborg bruger desuden ekspertisen i 3D-print i et tæt samarbejde med Hospitalsenhed Midt og Viborg Kommune, hvor der arbejdes med at finde gode og enkle løsninger i hverdagen på hospitalet eller plejecentre.

– Vi har for eksempel lavet en 3D-printet løsning til styring af en operationsrobot, og vi har via en VR-løsning lindret smerter hos fødende kvinder og kvinder i fertilitetsbehandling, forklarer Henrik Hansen.

Nærhed og verdensmål

Business Viborg har 650 medlemmer, og ifølge en ny undersøgelse er der ”stor tilfredshed” med den service og de mange aktiviteter, medlemmerne får.

– Vores styrke er både nærhed, udsyn til verden og et enormt netværk. Vi tilbyder foredrag med Morten Albæk, kurser i konflikthåndtering, hjælp til online tilstedeværelse, StartUp 24 for iværksættere og så kan vi rykke ud til virksomhederne med kort varsel og hjælpe med de konkrete udfordringer, siger Henrik Hansen.

Et af Business Viborgs nye tiltag er FN17 Business, der er etableret med en bred kreds af lokale partnere. FN17 Business skal omsætte de 17 verdensmål til konkrete og forretningsmæssige tiltag, specielt i små og mellemstore virksomheder.

– Vi hjælper medlemmerne med at indarbejde målene ved at lave drøftelser og aktiviteter hos dem og inddrage eksterne eksperter og specialister, der kan guide virksomhederne i at få en ansvarlig og bæredygtig drift og produktion. Andre skal have hjælp til at kommunikere alle de gode tiltag, de allerede gør på klimaområdet eller inden for det sociale område, hvor mange virksomheder allerede gør en stor indsats, fastslår Henrik Hansen.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.