Stålpaller lavet af genbrugsstål har afløst træpaller hos BSB Industry. Gevinsten er en besparelse i millionklassen, større sikkerhed på arbejdspladsen og en mindre miljøbelastning.

I dag er det godt 5 år siden, at værkfører Erik Fusager sammen med dygtige medarbejdere fik en god idé og erstattede træpaller med de mere solide stålpaller. Idéen blev til gennem BSB Industrys Continuous Business Improvement (CBI) koncept.

– I produktionen var vi godt trætte af at kassere flere hundrede træpaller hver eneste uge, fordi de blev smadret af de tunge flanger, vi producerer. Ofte nåede vi at bruge tre træpaller, inden flangen var klar til at sende ud til kunden, husker værkfører Erik Fusager.

Paller af genbrugsstål er en gevinst for miljøet

Han tog sagen i egen hånd og snakkede med sine medarbejdere om, hvad de kunne gøre for at komme problemet til livs, og pludselig opstod den åbenlyse idé om paller af genbrugsstål.

– Vi har hver eneste dag stålrester fra skærebordet, og det er oplagt at bruge en del af det til stålpaller. Stålpallerne holder meget længere, de kan stables og så knækker de aldrig, når vi kører med dem. Det er godt for sikkerheden, fortæller Erik Fusager.

– I de godt 5 år vi har brugt stålpaller, vil jeg anslå, at vi har sparet cirka 47.000 træpaller. Det er godt for miljøet, at vi sparer på forbruget af træ, ligesom vi naturligvis også er glade for at have fået en idé, der sammenlagt har givet en besparelse i millionklassen, fortæller værkføreren, der årligt er involveret i 2 til 3 CBI projekter.

– CBI projektet med stålpaller er helt sikkert et af de mest værdifulde projekter, jeg har været involveret i. Det er en stor tilfredsstille at løse en udfordring og være med til at gøre en forskel målt på såvel økonomi som sikkerhed og klima, understreger Erik Fusager.

Skrevet af Speakloud for BSB Industry.