Brancheorganisationen Dansk Hestevæddeløb har ønsket et stort og ambitiøst site, der skal være med til at udbrede hestevæddeløbssporten. Websitet Share A Horse er bygget op af flere forskellige systemer, der alle skal tale sammen. Det har krævet innovative løsninger.  

Share A Horse er et koncept, hvor flere kan være sammen om at eje den samme hest. Ved køb af andele, præcis som i en andelsforening, har ejerne mulighed for at følge med i, hvordan det går med hesten, og hvordan den klarer sig i løb. Tanken bag løsningen er, at det skal være nemmere for flere at deltage i hestevæddeløbssporten.

– Der har været en tro på, at lige præcis sådan et tiltag kan være med til at gøre en forskel for hestevæddeløbssporten i Danmark, lyder det fra Camilla Halldorsson, som er ansvarlig for Share A Horse og kommunikationskoordinator hos Dansk Hestevæddeløb.

– Der har været en rigtig god innovationsånd fra starten, for det er jo et ambitiøst og anderledes projekt. Her har Uptime Development spillet en stor rolle, og de har været med til at idéudvikle på forskellige løsninger og se mulighederne især i forhold til integrationen af systemerne, fortæller Camilla Halldorsson.

Favner mange nye koncepter

Projektet har krævet, at mange systemer skulle snakke sammen, for at sitet kunne køre optimalt. Hele Dansk Hestevæddeløbs sportsdatabase, som er af ældre dato, har skullet tale sammen med økonomisystemet Navision, og samtidig er et helt nyt købssystem blevet integreret.

Derudover har Dansk Hestevæddeløb ønsket, at appen Mosson Owner skulle integreres. Her kan andelsejerne af hestene nemt følge med i, hvordan det går med hesten i dagligdagen og holde styr på, hvornår hesten skal løbe via deres telefon.

– Fra vores side har vi gerne ville favne så mange typer andelsprojekter som muligt, så hele sporten kan få glæde af vores nye projekt. Derfor har ambitionsniveauet været rigtig højt fra start, og projektets udgivelse er blevet ændret undervejs. Men vi ville i mål med det, og det er vi kommet takket være Uptime Development, siger Camilla Halldorsson.

Stiller sig til rådighed, når tingene spidser til

I januar 2021 kunne Share A Horse så gå i luften i en første version, hvor et par småting krævede tilretninger, forklarer Camilla Halldorsson.

Blandt andet har der været udfordringer med den brugergruppe, som vil købe andele af hestene, men som ikke har dansk nem-id, eller måske aldrig har handlet på internettet før. Her var det nødvendigt at tænke hurtigt og finde en løsning, så Share A Horse kunne favne den nye målgruppe, og det gjorde Uptime Development.

– De har været gode til at stille sig til rådighed, når det har spidset til i forbindelse med, at vi har skullet teste systemet af og have de konkrete andelsheste ind. Efter siden kom i luften, forventer kunderne jo, at det fungerer. Der har Uptime Development været gode til at springe til, når det har været vigtigt, så vi ikke taber ansigt over for brugerne, siger hun.

– Der har været så mange systemer og juridiske aspekter, som skulle tale sammen, men med det team som har været på projektet, både hos Uptime Development og de øvrige bidragsydere, er det gået rigtig godt, lyder det fra Camilla Halldorsson, der er ansvarlig for Share A Horse.

Skrevet af Speakloud for Uptime Development.