Snart er 500 kvm solceller monteret på fabrikkens tag. Solcellerne skal øge produktion af vedvarende energi hos sydjyske Dan Vals, der vil gå forrest på fremtidens klimakrav til både virksomheden og kunderne. 

Selvom kravene ikke er stillet endnu, er det et spørgsmål om tid, før virksomheder som vores skal levere klimaregnskaber. Der vil vi gerne gå foran og sætte gang i processen allerede nu, fortæller Sebastian Christiansen, der er adm. direktør hos Dan Vals.

Planen er at koble solcellerne sammen med virksomhedens varmepumpe, som blev installeret sidste år.

Virksomheden har siden 2010 specialiseret sig inden for profilvalsning, og de leverer løsninger til kunder inden for vind, transport, byggeri og industri i hele Europa.
 

I det bredere perspektiv arbejder Dan Vals i øjeblikket på at kunne tilbyde kunderne, at de kan få oplyst, hvor mange kilo CO2 den enkelte ordre hos valsevirksomheden bidrager til i det større regnskab. På den måde kan det nemt oplyses i kundernes klimaregnskab. Samtidig bliver det nemmere for Dan Vals at udregne sit eget overordnede klimaregnskab. 

Dan Vals

Stor maskinpark til servicepakken 

Det er ikke kun på den grønne omstilling, Dan Vals rykker fremad i øjeblikket. Senest er der investeret i to nye maskiner, én der kan håndtere større plader til valsning end hidtil og en ny bearbejdningsmaskine.  

– Vi forsøger hele tiden at udbygge maskinparken, så vi kan udvide vores serviceområder. Det gør os klart mere fleksible i, hvilke løsninger vi kan tilbyde, siger Sebastian Christiansen. 

I dag valser virksomheden alle typer materialer lige fra almindeligt sort stål til aluminium og rustfrit stål. Ved siden af de forskellige typer af valsning tilbyder Dan Vals bukning af materialerne og forskellige typer metalbearbejdning. 

Fra start til slut – og lidt længere 

– Vores kunder henvender sig typisk til os allerede i udviklingsfasen eller endda idéfasen. På den måde er vi med på sidelinjen og kan rådgive om, hvad der produktionsteknisk kan lade sig gøre. Det giver et helt unik samarbejde mellem kunden og os, forklarer Sebastian Christiansen. 

Han nævner blandt andet en norsk kunde, der udvikler hjælpemidler til gangbesværede. Her var Dan Vals med i projektet tidligt i processen, så virksomheden kunne produktudvikle målrettet fra start. 

– Det bliver lettere for både kunden og os, når der skal justeres i forhold til markedsforhold eller efterspørgslen, siger han.  

– Vi adskiller os især fra øvrige aktører med vores lagerfaciliter, hvor vi har mulighed for at opbevare kundernes varer, som de kan rekvirere hos os med få dages varsel. Det gør os utroligt fleksible, understreger Sebastian Christiansen.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.