50 virksomheder fra det meste af Danmark fandt vej til Green Tech Center arrangement om vækstkapital. De fik gode råd om, hvordan de tiltrækker risikovillig vækstkapital til deres virksomhed.

Den store interesse for arrangementet bekræfter Jeannette Kristensen, Business Developer Manager i Green Tech Center, i, at virksomhederne oplever et stort behov for at få et indblik i de mange attraktive muligheder for vækstkapital.

– Væstfonden foretager 27 – 28 investeringer pr. år og har en pulje på 7 milliarder de gerne vil låne ud af. Syddansk Teknologisk Innovation investerer årligt 30 millioner kr. i opstartsvirksomheder og har en portefølje på 72 millioner. Det er blot to eksempler på aktører, der er mere risikovillige end bankerne, og hvor der er gode muligheder for at få vækstkapital, hvis virksomheder har den rigtige idé og forretningsplan.

Udover Vækstfonden og Syddansk Teknologisk Innovation mødte deltagerne også lokale Insero Horsens og Leise Marud fra 1st Mile. Insero Horsens investerer hvert år et større millionbeløb i projekter, der gavner lokalområdet omkring Vejle og Horsens, mens Leise Marud bl.a. fortalte om EU’s nye tiltag – Horizon 2020. I projektet er der afsat et budget på ikke mindre end 530 milliarder til udvikling af nye teknologier.

Usexet fastnettelefon får nyt liv

For René Rodam fra 9Lives Tecnologies er det allerede lykkes at få et millionlån fra Syddansk Teknologisk Innovation til udvikling af den gammeldags fastnettelefon.

– Det lyder måske som en joke at fokusere på at udvikle fastnettelefonen. Men der er stadig over 1 million faste abonnementer, overvejende ældre, der er glade og trygge ved deres fastnettelefon. Med vores teknologi kan de beholde telefonen og deres fastnetnummer. Ved at koble den på vores mobile plug and play løsning får de lave priser hos mobilselskaberne, forklarer René Rodam fra 9Lives Tecnologies.

Syddansk Teknologisk Innovation investerer i innovative forretningsidéer på udviklingsstadiet. De er konstant på udkig efter landets bedste idéer. En af dem fandt de i 9Lives Tecnologies.

– Vi ser et stort potentiale i teknologien fra 9Lives Tecnologies, og vi tror på, at vi med vores lån og ekspertise kan være med til at udvikle Renés produkt og gøre til en kommerciel succes på international plan, forklarer Peter Madsen, investeringschef i Syddansk Teknologisk Innovation.

Få hjælp til at søge vækstkapital

Virksomheder der ønsker at tiltrække vækstkapital kan kontakte Jeanette Kristensen på +45 29 21 60 90 eller jk@greentechcenter.dk. Hun hjælpe virksomheder med at finde den mest attraktive samarbejdspartner.

 

Pressemeddelelse er skrevet af Speakloud for Green Tech Center i Vejle.