Børn i alle aldre vinker og smiler, når de møder Putte & Mæ i bybilledet i Juelsminde eller på indfaldsvejene til den østjyske havneby.

Bag Putte gemmer sig en Nilfisk-Egholm City Ranger 2250, og bag Mæ gemmer sig Jørn Andersen, der siden 2002 har skabt både smil og glæde i Juelsmindes gader, når Putte & Mæ klipper græsset i byens grønne områder, fejrer gaderne eller skovler sne i gågaden.

– Jeg nyder mit arbejde ude i den friske luft hver eneste dag. Det betyder meget og er en stor tilfredsstillelse for mig, at byen, de grønne områder og gaderne er pæne og rene. Jeg føler, at jeg sammen med resten af teamet er med til at gøre en forskel for byen, så den tager sig pænt ud for os, der bor her og for de mange turister, der besøger vores smukke by hvert eneste år, siger Jørn Andersen.

Drømmejobbet holder Putte & Mæ kørende

Med en dåbsattest fra 1947 kunne den i dag 71-årige østjyde trække stikket ud, læne sig tilbage og nyde livet. Men Jørn Andersen er ikke som de fleste, og han kan ikke forestille sig at stoppe lige med det samme.

– Jeg tager ét år ad gangen, men jeg har aldrig haft det så godt, som jeg har nu. Det er virkelig et ønskejob, og jeg nyder mit arbejde og samværet med mine kolleger, hvor der er plads til at gasse hinanden, fortæller Jørn Andersen og forklarer at Putte & Mæ er blevet kendt i bybilledet.

– Ungerne synes den er skæg og vinker til os. Jeg husker altid at vinke tilbage, og så får den selvfølgelig fuld gas med alle blink og katastrofelys. Det synes børnene er sjovt, griner Jørn Andersen.

Vemas leverer Jørns maskine med navn

Jørn Andersen kører årligt mere end 500 timer i Putte & Mæ, og kort før jul tog kollegerne fusen på ham, da der pludselig stod en spritny Nilfisk-Egholm City Ranger 2250 klar i Materialegården.

– Det overraskede mig, og jeg synes, det er sjovt, at Vemas leverer min maskine med navnet Putte & Mæ. Navnet stammer fra min første campingvogn, som jeg kaldte for Putte, fordi min kone ikke ville have, at den hed Ulla som hende, griner Jørn Andersen. Derfor kom den til at hedde Putte, og det har forfulgt mig lige siden i en sådan grad, at der for eksempel heller ikke stå Jørn på mine arbejdssedler. Der står selvfølgelig Putte & Mæ, smiler Jørn Andersen.

 

Vemas har leveret maskiner til Hedensted Kommune siden 1998

Den nye Putte & Mæ er den ottende i rækken af maskiner, som Vemas har leveret til Materialegården i Klakring lige uden for Juelsminde, og salgschef David Jepsen er stolt af det langvarige samarbejde.

– Det er altid dejligt, når kunderne gang på gang vender tilbage. Det viser, at vi har de rigtige produkter og yder en god service, mener salgschefen, der er imponeret af Jørn Andersens ukuelige arbejdsindsats.

– Folk som Jørn og hans kolleger gør en kæmpe forskel, og uden dem vil de grønne områder og gaderne i vores byer hurtigt forfalde og gro til. De rigtige maskiner er en forudsætning for, at de kan løse deres opgaver godt og effektivt, og med den nye Nilfisk-Egholm City Ranger 2250 er Jørn klædt godt på, forklarer David Jepsen.

City Ranger 2250 er skabt til alsidig og effektiv renholdning af byer

Den alsidige og kompakte City Ranger 2250 klarer grøn vedligeholdelse, feje/sugeopgaver og snerydning – og den kan sågar anvendes til gadevask takket være den valgfri højtryksrenser.

– Med det komplette program af kvalitetsredskaber får man løst alle opgaver uanset årstid. Fejning/sugning forår og efterår, græsklipning og kantskæring om sommeren, snerydning og salt- og grusspredning om vinteren, forklarer David Jepsen.

Komplet, robust og driftsikker helårsmaskine

City Ranger 2250 har minimal støj i den opvarmede førerkabine og løser de udendørs rengøringsopgaver både effektivt og miljøvenligt. Ny teknologi forlænger maskinens levetid, reducerer driftsomkostningerne, og de velkendte funktioner er blevet endnu mere attraktive.

– Maskinen kan meget mere, end jeg turde drømme om. Men jeg er særligt imponeret over det nemme redskabsskifte. Tidligere kunne jeg bøvle længe med at få trykslangen sat på, men i dag er alle slanger og koblinger skjulte og sammen med hydraulik- og vandforsyning, strøm og sugeslange tilkobles det helt automatisk med en enkelt håndtag til låsning og frigørelse af redskabet. Det er genialt, mener Jørn Andersen, der også roser Vemas’ værksted for deres effektive service.

– Vemas’ dygtige mekanikere er hurtige og effektive, hvis der en sjælden gang er gået noget i stykker på Putte. De ved og har forståelse for, at maskinen er et meget vigtigt arbejdsredskab, som jeg dårligt kan undvære, fortæller Jørn Andersen, inden han suser videre til næste opgave.

Nilfisk-Egholm City Ranger 2250 fakta

  • Kvikskifte af redskaber
  • 35 HK og 4-hjulstræk
  • Hurtigt redskabskift på 1 minut
  • Nem betjening
  • Skræddersyede redskaber
  • Operatørkomfort

Vil du vide mere om Nilfisk-Egholm City Ranger 2250? Kontakt salgschef i Vemas A/S David Jepsen på dj@vemas.dk eller +45 20 25 77 82.

Pressemeddelelse skrevet af Speakloud for Vemas.