Kloakmester René Horsted har kvittet murerskeen og erstattet den med kloaksystemer, separatkloakering og trykledninger i Artusbyg.

Som murersvend hos Artusbyg gennem mange år har René Horsted fulgt udviklingen i kloakeringsfaget tæt. Derfor var han heller ikke i tvivl, da direktør Bent Olsen foreslog, at han videreuddannede sig til autoriseret kloakmester.

– Jeg har arbejdet som murersvend siden 1994, så det var en oplagt chance for mig til at prøve noget nyt og få større ansvar i virksomheden, mener René Horsted, der har været ansat i Artusbyg siden 2001.

– I takt med at jeg har udviklet mig både fagligt og som menneske, har det været naturligt for mig at søge nye udfordringer. Både faglige og ledelsesmæssige. At det har kunnet lade sige gøre uden at skifte virksomhed, er jeg meget taknemmelig for, siger kloakmesteren, der privat bor sammen med Trine og deres to børn på Søndermarken i Vejle.

Siden 1. maj 2014 har René Hosted haft sin faste plads på kontoret, hvor computeren og regnemaskinen er blevet de vigtigste arbejdsredskaber. At mere boglige tjanser i dag dominerer arbejdsdagen lå ikke i kortene.

– Skolen var ikke det vildeste hit, og jeg ville helst bruge hænderne og være fysisk aktiv. Men gennem årene har jeg fået mere lyst til kontorarbejdet, og i dag arbejder jeg næsten udelukkende med arbejdsplanlægning, udregning af tilbud og den tætte kontakt til vores kunder og dygtige samarbejdspartnere. Men jeg er ikke bange for at tage fat ude i marken, når det er nødvendigt, siger René Horsted med et smil.

Et stærkt ledelsesteam og dygtige, selvstændige medarbejdere har gjort overgangen let for René Horsted. – Jeg er blevet taget godt imod ude i marken, selvom jeg nu har fået en rolle, hvor jeg bestemmer lidt mere. Jeg er glad for det større ansvar, der giver spænding og udfordringer i hverdagen. Heldigvis er vi gode til at hjælpe hinanden på tværs i firmaet.

I øjeblikket fylder separering af spildevand og regnvand meget i kloakmesterens hverdag. Det samme gør opgaver som nye badeværelser, dræn, elektroniske rottespærrere, højtvandssikring og naturligvis de akutte skader, der uundgåeligt opstår.

 

Pressemeddelelsen er skrevet af Speakloud for Artusbyg.