Anyware Solutions patentansøgning var en central del i forretningsstrategien, og den blev brugt aktivt til at tiltrække de investorer, der var nødvendige for at udvikle den banebrydende teknologi.

Senere er ansøgningen blevet vekslet til et patent udstedt i USA, som nu bruges i markedsføringen, og fremadrettet spiller det en vigtig rolle for iværksættervirksomhedens salgsstrategi og B2B forhandlinger af licenser til at bruge teknologien. 

Anyware-red-dot-award-Print

Anyware Solutions’ Smart Adapter er verdens mindste adapter til lampefatningen. Den patenterede teknologi er udstyret med indbyggede sensorer, og når adapteren tilsluttes Wi-Fi, giver det uanede muligheder for at måle og styre eksempelvis lys, temperatur, fugtighed og lyd i Anyware App’en.

– Anyware Smart Adapter™ er en intelligent alt-i-en Smart Rum-løsning. Den stilfulde og kompakte adapter skrues nemt i soklen på lampefatningen, og når du tilslutter Wi-Fi, får du adgang til et væld af smarte, forebyggende og tryghedsskabende funktioner, forklarer Morten Bremild, der er stifter af og CEO i Anyware Solutions.

– Med vores løsning kan du for eksempel forebygge indbrud med den avancerede belysningskontrol og intelligente lydsensorer, der kan detektere indtrængen. Du kan også spare penge på varmeregningen og få en frostalarm, hvis temperaturen i sommerhuset er for lav. Med en Anyware Smart Adapter™ kan du også få besked, hvis røgalarmen går i gang, ligesom du langsomt kan dæmpe og automatisk slukke lyset, når barnet sover, fortæller Morten Bremild, der angiver patentstrategien som en altafgørende årsag til, at det lykkedes at udvikle den smarte teknologi.

Brug patenter aktivt i markedsføringen

CEO i Anyware Solutions, Morten Bremild, lægger ikke skjul på, at han i starten så patentarbejdet som en døråbner til investorer. I dag har han flyttet sit fokus og bruger patentet aktivt i markedsføringen af Anyware Smart Adapter™.

– Patentet i USA har løftet vores virksomhed, og det åbner døren til forretning med nye ambitiøse samarbejdspartnere. Det gør os simpelthen mere attraktive, at vi har en god patentbeskyttelse, og vi bruger selvfølgelig patentet aktivt i vores markedsføring af produktet, understreger iværksætteren.

Priserne er væltet ned over Anyware Smart Adapter™

Han glæder sig over, at Anyware Smart Adapter™ er blevet anerkendt med flere priser, som naturligvis også er en del af den fortælling, virksomheden bruger i markedsføringen.

– Anyware Smart Adapter™ har vundet internationale priser såsom Red Dot Product Design Award 2019 og CES 2018 Innovation Award. Vi har været nomineret i Top 100 til Startup Of The Year Award 2018 og været finalist i Danish Design Award 2020 for at nævne nogle af de udmærkelser, vores smarte og intelligente løsning har fået, fortæller en stolt Morten Bremild, der ser kombinationen af den megen positive omtale og det stærke patent som et vigtigt afsæt til virksomhedens fremadrettede salgsstrategi.

Danish-Design-Awards-2020_ASA_1

Salgsstrategi skal brede produktet ud

– Vi sælger naturligvis Anyware Smart Adapter™ i vores webshop og gennem udvalgte forhandlere og samarbejdspartnere inden for energi, tele og forsikring. Men takket være vores patent i USA og den stærke teknologiske platform, er vi begyndt at arbejde med en ny salgsstrategi, hvor vi med en licensmodel tilbyder vores teknologi til samarbejdspartnere i markedet.

– Patentet har skabt denne nye mulighed, for vi har en teknologi, der er attraktiv for et væld af samarbejdspartnere, og som vi qua den rigtige patentstrategi og samarbejdet med Kanved Patent Consulting nu har patentrettighederne over, understreger Morten Bremild, der glæder sig over det langvarige samarbejde, han har med Nicolai Kanved, som også omfatter etablering af patentbeskyttelse i blandt andet Europa.

God rådgivning er forskellen på succes eller fiasko

– For en iværksættervirksomhed som min er det altafgørende at få den rigtige hjælp til patentarbejdet. Nicolai har en dyb forretningsforståelse. Han er god til at sætte sig ind i produktet, og han forstår dynamikkerne i markedet, forklarer Morten Bremild, der mener, at den rigtige rådgivning er forskellen på succes eller fiasko.

– Samarbejdet med Nicolai er en af de vigtigste årsager til, at vi i dag står med et US patent i hånden. Hans arbejde med at prækvalificere og tilpasse Anyware Smart Adapter™ så den kunne patenteres, betyder at Anyware Solutions i dag står meget stærkere i et svært marked domineret af store mastodonter, understreger Morten Bremild.

Hvorfor har Anyware Solutions valgt os?

Stifter og CEO Morten Bremild giver dig et overblik over, hvorfor han og Anyware Solutions på fjerde år samarbejder med Kanved Patent Consulting.

  1. Nicolai har en dyb og indsigtsfuld forretningsforståelse
  2. Han forstår dynamikkerne i markedet
  3. Erfaring med patenter i USA og Europa
  4. Han ved, hvordan vi bedst beskytter vores produkt
  5. Dyb indsigt i patentstrategier

Hvilke opgaver løser vi?

Kanved Patent Consulting arbejder for Anyware Solutions med:

  • Patentstrategi
  • Freedom to operate analyse
  • Indlevering af US og EU patentansøgning
  • Procedering af US og EU patentansøgning

Kundecase skrevet af Speakloud for Kanved Patent Consulting.