Da K.B. Hallen brændte i 2011 gik en af Københavns vigtigste kultur- og sportsarenaer op i røg. Samtidig forsvandt et af byens mest ikoniske bygninger. I december 2018 åbner den nye K.B. Hal i et nyfortolket design, hvor C2Elements smukke teglskaller dekorerer facaden.

Den nye K.B. Hal er ikke en tro kopi mod den gamle, men Christensen & Co. Arkitekters nye design trækker tydelige tråde til den oprindelige hals arkitektoniske DNA, og ikke mindst de mægtige buer vil med garanti vække genklag i mange generationers minder om store oplevelser i K.B. Hallen.

”Selvom K.B. Hallen er et ægte københavnerklenodie, vil vi ikke give byen en tro kopi af den gamle hal. Derfor genopstår K.B. Hallen i et nyfortolket design, hvor vi har bygget videre på de arkitektoniske dna-spor, hvor det buede tag nok er det mest ikoniske”, forklarer arkitekt og partner i CCO Arkitekter Thomas Nørgaard.

”Den nederste del af gavlen ud mod Peter Bangs Vej er i glas med kig til hallens indre liv, mens den øverste del af facaden er beklædt med 3D teglskaller, der spejler sig i det liv, der omfavner K.B. Hallen. I kombination med det buede tag bliver facaden K.B. Hallens nye signatur”, mener Thomas Nørgaard.

Glaserede teglfliser går i dialog med omgivelserne

Da Kong Christian X indviede K.B. Hallen i 1938, var det Europas største private sportsanlæg med flere mindre haller, ejendomskomplekser, udendørs svømmebassin og boldbaner. Den gamle K.B. Hal havde plads til 3.000 gæster, mens den nye K.B. Hal får plads til 4.900 gæster i den 9.400 kvadratmeter store hal.

”Som en hyldest til den oprindelige konstruktion har vi støbt en 20 meter høj betonvæg på stedet efter samme metode, som blev anvendt tilbage i 1930’erne, ligesom facaderne er udsmykket med hvide glaserede teglfliser, der er udviklet særligt til dette projekt. De glaserede hvide teglfliser giver facaden en helt særlig karakter af raffinement, levende geometri og tyngde. Teglskallerne reagerer med lys og farver og indgår i en smuk dialog med omgivelserne, forklarer Thomas Nørgaard.

Bygherre faldt for konceptet ARTE Tegl

Teglskallerne er fra den tyske producent NBK, hvis produkter C2Elements forhandler i Danmark. I C2Elements er direktør Henning Thomsen ikke i tvivl om, hvorfor arkitekten og bygherren faldt for konceptet ARTE Tegl.

”Det er kompliceret at producere 3D teglskaller. Tyske NBK er en af verdens førende producenter og i samarbejde med arkitekten, har vi skabt en teglflise, der giver facaden på nationalklenodiet K.B. Hallen den helt rigtige ædelhed. 3D teglskallerne giver et fantastisk levende spil i facaden uden at gå på kompromis med respekten for K.B. Hallens historie og arkitektoniske DNA, forklarer Henning Thomsen.

Fakta K.B. Hallen

År:

2018

By:

Frederiksberg

Land:

Danmark

Type:

Idrætshal

Arkitekt:

Christensen & Co. Arkitekter

Koncept:

ARTE Tegl

Leverandør:

NBK

Farver:

Hvid semi blank og hvid mat glaseret terracotta

 Kundecase og nyhed til hjemmeside skrevet af Speakloud for C2Elements