I mere end 30 år har Ole Nørgaard kørt sin virksomhed og haft fart på som ildsjæl i Auning.

Alle veje fører til Auning. Byen forbinder Djursland med resten af Jylland og ligger tæt på blandt andet Randers og Aarhus i et naturskønt smørhul med Gammel Estrup Slot og Løvenholm Skovene. Byen er kendetegnet ved at have mange attraktive arbejdspladser og borgere med en helt særlig indstilling til byen og hinanden.

–  Jeg synes, at vi har en innovativ by med god beskæftigelse. Her er sammenhold, og vi kan altid få hjælp af hinanden og de andre virksomheder, hvis der er noget vi ikke selv kan løse. Kommunen er også en god samarbejdspartner, og så kan jeg mærke, at Auning er en by i vækst, siger virksomhedsejer Ole Nørgaard.

Han startede for 30 år siden smedevirksomheden Nørgaard Teknik, der blandt andet er underleverandør af maskiner til fødevareindustrien, men også producent af så forskellige ting som gokarts og lerduekastemaskiner.

Glad på arbejde

Virksomhedens vigtigste investering er medarbejderne. Arbejdsmiljøet bliver prioritereret højt, og det er ikke tilfældigt, at over halvdelen af de 60 medarbejdere på Nørgaard Teknik har været ansat i mere end 10 år.

–  Når man står op om morgenen, skal man glæde sig til at møde på arbejde. Det er en kæmpe del af ens liv, så vi skal have det sjovt, men også behandle hinanden ordentligt, siger virksomhedsejer Ole Nørgaard.

Han har let ved at holde på sine medarbejdere, og det betyder meget for ham, at de bliver i byen og omegnen.

–  Næsten halvdelen af vores ansatte cykler på arbejde fra lokalområdet. Jeg har lige udstykket 8 grunde bag fabrikken, som to af vores lærlinge har lagt billet ind på. Det glæder mig, at de vil bo i Auning og måske blive de nye ildsjæle i byen, siger Ole Nørgaard.

Alle bakker op

Ole Nørgaard er selv én af de ihærdige ildsjæle i Auning. Han har bidraget med koncerter og motorløb.

–  Jeg har benzin i blodet, så jeg har været med til at arrangere mange gokartløb i Auning. Vi kører hvert år et løb på fabrikken, men vi har også kørt løb rundt om Brugsen og på landevejen. I dag kører vi løb med hold fra hele Jylland på Auning Kart Park. Det er en bane, som vi selv har bygget med opbakning fra 100 aktionærer i byen, fortæller en stolt Ole Nørgaard.

Viljen til at få tingene til at ske i Auning er stor. Det gælder også den lokale musikforening Tråd, som han har været med til at starte.

–  Vi arrangerer koncerter med blandt andre Poul Krebs, Rocazino og Tørfisk. Det er hygge, øl og god musik til en fornuftig pris, uden at vi behøver at tage til Randers eller Aarhus. Det er også sjovt at arbejde sammen med de frivillige fra de andre foreninger i Auning om musikken, siger Ole Nørgaard.

Selvom vi befinder os midt i coronaens skygge, så er den gæve Auningbo hverken bekymret for sin virksomhed eller Aunings fremtid.

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier.