Mandag steg vi ombord i kornavler Flemming Dams mejetærsker til en snak om, hvorfor Havredalgård har været en loyal lokal leverandør af korn til Havnemøllerne siden midt i halvfemserne.

– Prisen på kornet, god rådgivning og Cerealias fokus på bæredygtig produktion og sunde fødevarer er de vigtigste årsager til, at Havredalgård leverer korn direkte til møllerne i Vejle, fortæller Flemming Dam, mens han rutineret sætter den gule mejetærsker på cruise control og sætter høsten af kornet til Lantmännen Cerealias Natur+ produkter i gang.

– Cerealia og jeg deler en dyb kærlighed til naturen, og jeg må indrømme, at jeg bliver en smule stolt, når vi på Havredalgård leverer korn af højeste kvalitet uden brug af stråforkortere, glyphosat og spildevandsslam, forklarer den fynske kornavler, der glæder sig over, at han gennem samarbejdet med Lantmännen Cerealia er med til at gøre en positiv forskel inden for fødevarer.

Lantmännen Cerealia - Havredalgaard_0016

God kvalitet giver den rigtige pris

Flemming Dam lægger ikke skjul på, at prisen naturligvis spiller en afgørende rolle for hans og Havredalgårds samarbejde med Lantmännen Cerealia.

– Det er dyrere at producere det korn, Cerealia bruger til Natur+. Men kan jeg levere den rigtige kvalitet, får jeg også den rigtige pris for mit korn. Det er afgørende og med til at sikre en fornuftig indtjening, fortæller kornavleren, der er godt tilfreds med årets udbytte, der ligger på 8 til 9 tons pr. hektar.

– Årets høst er god. I samarbejde med Cerealia og planteavlskonsulenten har jeg fået valgt en god sort med et højt udbytte og en god kvalitet. Vi prøver løbende nye sorter af, så Havredalgård konstant er på forkant og kan levere den vare, der er brug for i Natur+ produkterne, forklarer Flemming Dam, der nu skal i gang med at tørre kornet ned.

– Vi gør en dyd ud af at opbevare kornet korrekt. Vi fører naturligvis logbog og har jævnligt kontrolbesøg. Det er vigtigt, at temperaturen på lageret er den rigtige, så kornet bliver tørret ned efter forskrifterne og kan holde sig i lang tid, understreger Flemming Dam, inden han sætter os af mejetærskeren og fortsætter høsten til langt ud på aftenen.

 

Leverandørcase er skrevet af Speakloud for Lantmännen Cerealia.