Energioptimering gavner både miljø og bundlinje, mener Lars Jørgensen, der er direktør i LJ Maskinteknik i Vester Nebel. Han har i mange år samarbejdet med EL-Hjørnet om energioptimering og indsatsen sparer årligt virksomheden for mange tusinde kroner på el- og varmeregningen. Samtidigt udleder de mindre co2 og spildvarme.

Efter 4 år hjemme i garagen flyttede LJ Maskinteknik for 20 år siden ind i industrikvarteret på Bavnehøj, hvor de er nabo til EL-Hjørnet. Naboskabet er udviklet gennem årene og båndene er i dag tætte og tilliden stor, forklarer Lars Jørgensen.

– Vi får mange tilbud fra virksomheder, der tilbyder forskellige former for energioptimering. Vi afviser dem oftest, for vi har et godt og tillidsfuldt samarbejde med EL-Hjørnet. De har de rette kvalifikationer, produktviden og udfører et godt, solidt stykke arbejde.

Få en gratis energiscreening af EL-Hjørnet

Rosen glæder Henrik Gade fra EL-Hjørnet, der udover adressen på Bavnehøj også har afdeling på Aftensang i Egtved.

– I EL-Hjørnet er vi ofte ude at lave en gratis energiscreening hos virksomhederne. Vi kan konstatere, at der stadig er mange penge at spare på el- og varmeregningen. Oftest er tilbagebetalingstiden meget fordelagtig, understreger Henrik Gade.

EL-Hjørnet er en del af det landsdækkende samarbejde TS Gruppen. Samarbejdet sikrer adgang til specialiserede kompetencer og den nyeste viden. Det er en stor styrke, mener Lars Jørgensen.

– Støder vi på en udfordring EL-Hjørnet ikke umiddelbart selv kan løse, har de adgang til specialiserede medarbejdere hos TS Gruppen. Det betyder, at vi kan få hele pakken hos EL-Hjørnet. Det er nemt, enkelt og trygt for os.

Sådan energioptimerer LJ Maskinteknik

LJ Maskinteknik er en specialiseret virksomhed. De i alt 15 ansatte laver bl.a. dele til transportanlæg, løftegrej og hydraulik. Fræse- og drejearbejdet kræver kraftfulde maskine og effektiv udsugning.

– Vores maskiner kører meget. Men ikke hele tiden. Derfor har vi i samarbejde med EL-Hjørnet energioptimeret ventilationsanlægget. Tidligere kørte det hele tiden. I dag er ventilationen styret af den enkelte maskine og kører kun, når det er nødvendigt. På den måde bruger vi mindre strøm og udleder mindre spildvarme.

Investeringen giver LJ Maskinteknik en mærkbar økonomisk besparelse og en bedre udnyttelse af kapaciteten. – Investeringen tjenes hjem på lige godt 2 år, siger Lars Jørgensen, der også har investeret i isolering og LED belysning.

– Udskiftningen til LED er tjent hjem på 1 ½ år. Det er strømbesparende og den længere levetid giver lavere vedligeholdelsesomkostninger, forklarer Lars Jørgensen og Henrik Gade, der begge ser frem til at energioptimere nye områder i virksomheden og forbedre miljøet og bundlinjen.

Sådan har LJ Maskinteknik energioptimeret

  • Ventilationsanlægget kører nu efter behov
  • Alle pærer er skiftet til LED
  • Porte er bedre isoleret

Gratis energiscreening

Alle virksomheder kan få en gratis energiscreening. Udbyttet er prioriterede anbefalinger med anslået tilbagebetalingstid. Energirapporten fylder nogle få sider og er let at gå videre med.

 

Pressemeddelelsen er skrevet af Speakloud for EL-Hjørnet og LJ Maskinteknik.