Kørselsdisponent Alex Larsen er udlært i Knud Gade i 1993. Efter en periode som selvstændig vognmand vendte han i 2014 tilbage til firmaet, hvor han fundet arbejdsglæden i en afvekslende hverdag med spændende, varierede og udfordrende opgaver.

Hvad laver du?

Som kørselsdisponent tager jeg imod ordrer og planlægger arbejdet for vores chauffører og samarbejdspartnere. Jeg søger særtransporttilladelser til flytning af stort gods og afspærringstilladelser i forbindelse med kraning.

Går der noget i stykker på en af vores kranbiler, undersøger jeg, hvor vi kan få reservedele, ligesom jeg sørger for, at vores vognpark kommer til syn, og at synspapirerne er 100 % i orden. I samarbejde med chaufførerne og værkstedet er jeg med til at opbygge vores nye køretøjer, så de passer til de opgaver, vi har i Knud Gade.

En stor del af min arbejdsdag går med at koordinere og planlægge. Men jeg hjælper også med at læsse bilerne med eksempelvis byggematerialer og andet gods. Er en af vores kranførere en sjælden gang syg, springer jeg til og kraner eller kører med eksempelvis containere. Lidt for sjov plejer jeg at sige, at jeg ”laver resten”, men det er nok ikke helt forkert.

Hvad kan du godt lide ved dit arbejde?

Jeg kan godt lide, at ikke to dage er ens. Mit arbejde er afvekslende, og jeg ved aldrig helt, hvad der sker. Det kan pludselig stikke i en helt anden retning, når vi får en hasteopgave, der skal løses her og nu. Ofte skal vi tage hurtige beslutninger, så kundens udfordringer bliver løst smertefrit. Det giver en god fornemmelse at gå fra at stå i lort til halsen til at få løst opgaven, så kunden kan komme videre med projektet.

Hvorfor er Knud Gade en god arbejdsplads?

Knud Gade er en meget menneskelig arbejdsplads. Vi har et godt kollegaskab og en ledelse, der lytter til vores forslag og idéer. Der bliver krævet noget af dig, og det forventes, at du er klar til at give den en ekstra skalle, når vi har travlt. Til gengæld er der aldrig problemer med at få fri. Jeg kan godt lide fleksibiliteten, og at der er forventninger til mig.

Kan du anbefale andre at søge arbejde i Knud Gade?

Ja. Knud Gade er en arbejdsplads, hvor du får frihed under ansvar. De har tillid til, at jeg løser mine opgaver bedst muligt. Arbejdsopgaverne er spændende og arbejdsdagen varieret. Stemningen er god, og vi bekymrer os om hinanden – også udenfor arbejdstiden.

Navn: Alex Larsen

Job: Kørselsdisponent

Ansættelse: 1991-1995 + 2014-

Arbejdstid: Fuldtid

 

Tekst til hjemmeside og medarbejderfortælling skrevet af Speakloud for Knud Gade.