Drømmen om at nedlægge en stor Kudu er blevet til virkelighed for Nicolai Karm, der i det afgørende skudøjeblik fik brug for den instruktion og træning, han fik af en af Vingsted Skydebaners skydeinstruktører inden jagtrejsen.

Nicolai Karm fortæller her sin historie om forberedelserne til jagten, og om de afgørende minutter hvor han fik ram på en stor Kudu i et tæt krat på en af Sydafrikas mange buskbevoksede skråninger.

Inden Kudo-jagten i Sydafrika havde jeg aldrig været på jagt eller skudt med riffel. Jeg havde brug for at forberede mig og kontaktede Vingsted Skydebaner, der satte mig sammen med en af deres dygtige skydeinstruktører Michael Bech Nielsen.

Han lærte mig om vejrtrækning, og hvordan jeg skulle sigte og skyde. Han gjorde mig tryg og gav mig den nødvendige selvtillid. Efter træningen med Michael på Vingsted Skydebaner var jeg ikke i tvivl om, at jeg kunne ramme, når det gjaldt. 

Jagtdagen blev en succes i sidste øjeblik

Jeg havde opgivet håbet efter mange timer i solen. For vi havde mistet sporet af den Kudu, vi spottede inde i et tæt krat for anden gang. Man begynder at forstå navnet Afrikas grå spøgelse. Men på vej tilbage mod bilen, kom den pludselig gående ud af det tætte buskads. Den så os ikke, og gik væk fra os op mod vinden i en afstand af 200 meter. 

Vi fortsatte jagten og ventede på det øjeblik, hvor den drejede af, så jeg kunne få en chance for at afgive et skud. Efter en pürsch på 600 meter, stoppede den op. Pulsen, middagsvarmen og adrenalinen pumpede godt i kroppen.

Jeg vidste, at jeg kun fik en chance før den forsvandt igen, og jeg kunne næsten ikke kontrollere mit sigte. Da den drejede af, huskede jeg på, hvad Michael havde lært mig. Tænk ikke over skuddet, find forbenet, følg det op til midt på kroppen og skyd. Jeg affyrede mit skud ude på 170 meter. Det sad præcist. Kuduen hoppede op i luften og løb imod os. Da den opdagede os, drejede den af og løb ind i krattet, hvor den faldt efter 30 meter.

Kuduens ene horn blev mål til 50,8”. Det andet til cirka 48”, da spidsen er knækket af.

Fortalt af Nicolai Karm til Vingsted Skydebaner.

Vingsted Skydebaner - Kudo-jagt Sydafrika 2

Nyhed til hjemmeside skrevet af Speakloud for Skydebanefoureningen Danmark.