I Assenbjerg Highland Cattle har vores skotske højlandskvæg et godt, naturligt og sundt ko-liv med masser af frihed og tid til at vokse sig store, stærke og kødfulde.

Dyrene lever hele deres liv ude i den friske jyske natur, hvor de har plads til at bevæge og boltre sig. Naturens eget spisekammer er kvægets bedste foder. Om sommeren spiser køerne de vildtlevende græsser og urter, som de finder på de marker, sletter og naturarealer, de går på. I vintermånederne får de græswrap og hø fra lokale landmænd.

Kombinationen af et ko-liv med masser af bevægelse og naturligt foder giver kødet fra skotsk højlandskvæg den velkendte smag af okse og vildt, ligesom kvalitetskødet har en god struktur, et lavt fedtindhold og en ægte mørhed, der med garanti giver dig, din familie og dine gæster en forkælende smagsoplevelse. 

Hvorfor er bøffer af skotsk højlandskvæg en smule dyrere?

Bøffer fra skotsk højlandskvæg er en smule dyrere end de bøffer, du normalt køber i dit lokale supermarked. Lad os forklare hvorfor. 

De 140 køer i Assenbjerg Highland Cattle lever hele livet ude i naturen, hvor de bevæger sig og bruger langt mere energi. Samtidigt lever vores skotske højlandskvæg i længere tid end traditionelt slagtekvæg. Faktisk græsser de i helt op til 30 måneder, inden de bliver slagtet.

Resultatet er sundere dyr, kød af højere kvalitet og en god smagsoplevelse, men også en større omkostning til køernes foder. Heldigvis oplever vi, at der er flere som dig, der gerne vil betale lidt ekstra for kvalitet og dyrevelfærd.

Køer skal have lov til at klø sig bag halen

I Assenbjerg Highland Cattle er vi godkendt af Dyrenes Beskyttelse. Det er et kvalitetsstempel og din garanti for, at vi bekymrer os om, at dyrene har et godt liv. 

Skotsk højlandskvæg er berømt for sin ikoniske langhårede pels og de flotte lange horn, og på Assenbjerggaard får køerne naturligvis lov til at beholde hornene, så de kan klø sig bag halen, når de i samlet flok går og græsser og laver landskabspleje i de jyske naturområder til gavn for et rigt og varieret plante- og dyreliv. 

Har du fået smag for skotsk højlandskvæg?

I Assenbjerg Highland Cattle kan du både købe rigtige mandebøffer med fedtkant og kraftig smag og magert og mildt kød. Kødet krogmodnes på ben i op til 21 dage i tempereret kølerum og sælges direkte ved stalddøren. Kødet af skotsk højlandskvæg sælges naturligvis butiksudskåret i pakker, kvarte, halve og hele til dig, der ligesom os synes, at køerne fortjener et godt og sundt ko-liv.

Nyhed til hjemmeside skrevet af Speakloud for Assenbjerg Highland Cattle.