Smid tøjet og hjælp folk i nød er budskabet for årets største tøjindsamling, som Røde Kors arrangerer i samarbejde med Coop og TV 2. Universal Transport & Flytteforretning bakker op om arrangementet gennem en samarbejdsaftale med Røde Kors om at hente det brugte tøj fra Røde Kors’ indsamlingscontainere og butikker i Jylland og på Fyn.

Røde Kors er verdens største humanitære hjælpeorganisation. De hjælper verdens mest sårbare mennesker, uanset om de er ofre for krige, naturkatastrofer eller på andre måder er udsatte.

– I Universal Transport & Flytteforretning vil vi gerne være med til at gøre en positiv forskel for mennesker i nød. Derfor hjælper vi Røde Kors med at indsamle de mange tusindvis af kilo tøj, danskerne i øjeblikket donerer i de mere end 1300 containere og Røde Kors butikkerne, fortæller adm. direktør, Thomas Hjort om det samarbejde, der startede til sidste års indsamling.

Smid Tøjet Danmark gør en forskel

Når danskerne smider tøjet og donerer det til Røde Kors, bliver de en del af et stærkt fællesskab, som gør hjælpen mulig. I Danmark arbejder 8.000 frivillige med at sortere og sælge tøjet i Røde Kors’ mere end 235 genbrugsbutikker. På den måde bliver det brugte tøj forvandlet til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark.

– For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på cirka 10 kg kan Røde Kors købe mad til en familie i to uger eller levere 2.400 liter rent drikkevand, mens 100 sække tøj giver husly til 40 familier. Det er tankevækkende, at vi med blot en lille indsats kan gøre så meget for de mennesker, der har allermest brug for det, mener Thomas Hjort.

I Røde Kors er centerleder, Claus Honoré Nielsen, glad for samarbejdet med Universal Transport & Flytteforretning i forbindelse med indsamlingen.

– Mængden af brugt tøj, der blev donereret sidste år, overraskede os meget. Trods de mange tusinder kilo brugt tøj forløb samarbejdet med Universal Transport & Flytteforretning meget tilfredsstillende. Samarbejdet med dem er en af de faktorer, der er med til at sikre, at det store logistiske puslespil, som er med til at gøre Smid Tøjet Danmark til en succes, går op i en højere enhed, forklarer Claus Honoré Nielsen.

Indsamlingen Smid Tøjet Danmark kulminerer i et storslået gallashow i Tivoli Glassalen lørdag 23. april, hvor Mille Dinesen får besøg af både humørspredere og velspillende musikere.

 

Har du spørgsmål til pressemeddelelsen?
Kontakt administrerende direktør Thomas Hjort på 40 82 91 91 eller thomas@universaltransport.dk

 

Udarbejdet af Speakloud for Universal Transport & Flytteforretning.