Familien Lund i Vejle har forvandlet arealet ved deres landejendom til smuk natur med sø, skov, remisser, vildtager og lysåbne arealer.

– Vi elsker naturen og de fredfyldte aftener på terrassen. Derfor ønskede vi at forvandle landbrugsjorden til skov, sø, vildtager og lysåbne arealer. Resultatet er fantastisk, og vi glæder os til at se vores nye naturområde vokse op i de kommende år, fortæller Carsten Lund.

Masterplan skaber balance

Familien Lund har fået et naturskønt område med en god blanding af gammelt og nyt. Alle potentialer er udnyttet uden at plante hele området til. Det giver familien en unik udsigt udover naturområdet. Ved at udarbejde en masterplan, er der skabt en naturlig balance mellem skov, vand og læbeplantninger.

Vi er 100 % tilfredse

– Uden hjælp fra LiebhaverSkovfoged Claus Hemmingsen var resultatet blevet et andet. Claus udarbejdede en masterplan for hele vores landejendom. Den sikrede en god vægtning og fordeling af de åbne arealer, skov, remisser og søen. Claus har været fantastisk til at rådgive os og gennemføre projektet, så det er 100 % i orden, mener Carsten Lund, der dagligt glæder sig over resultatet.

– Vi er vilde med vores nye naturområde. Der hersker en dejlig ro og fred. Vi nyder at kigge på de mange forskellige planter, træer, buske og blomster. Det gavner forholdene for vildtet, og jeg glæder mig da til at komme på jagt i det nye område, selvom naturen i sig selv er nok, siger en smilende Carsten Lund.

Familien Lund har etableret

  • 5 hektar skov
  • 3000 km2 sø
  • 4 hektar blandet vildtager
  • Lysåbne arealer
  • Remiser og læbeplantning
  • Stier gennem landskabet

Vil du udvikle og optimere naturen ved din landejendom?

Læs hvordan du får en masterplan på LiebhaverSkovfogedens hjemmeside

 

Kundecase skrevet af Speakloud for LiebhaverSkovfogeden.