Inventaret i de europæiske skoler skal ind i det 21. århundrede, lyder visionen i Environment for Learning. I samarbejde med Kanved Patent Consulting har virksomheden indsendt en international patentansøgning på et unikt produkt, og indtil videre ser det lovende ud for den innovation møbeldesigner.

 – Idéen er, at vi skal have meget få varenumre på hylderne, som kan genbruges igen og igen i forskellige møbelkonstellationer i klasseværelset med modulopbygning. Lidt ligesom legoklodser bare i større format, forklarer Lars Engborg, der er stifter og direktør i Environment for Learning.

 Sammen med Nicolai Kanved, der er indehaver af Kanved Patent Consulting, har den lille iværksættervirksomhed indsendt en international patentansøgning på deres unikke møbelkoncept, og lige nu venter Lars Engborg på tilbagemelding fra myndighederne. Indtil videre er han dog glad og fortrøstningsfuld, for de foreløbige tilbagemeldinger fra myndigheden tyder på, at konceptet er patenterbart.

 – Vi har fået meget positive tilbagemeldinger fra patentmyndigheden på nyhed og opfindelseshøjde. Ofte er der indvendinger fra myndigheden i forhold til, hvad der allerede er kendt. Helt ekstraordinært tyder det på, at patentansøgningen glider glat igennem hos myndigheden, siger Lars Engborg.

Kanved fik patentansøgning udover rampen

Lars er glad for Kanved Patent Consultings arbejde i processen, og det har været vigtigt for ham, at Kanved er så selvkørende og dygtig til sit arbejde, så han ikke skulle bruge sin tid på arbejdet med patentet, men har kunnet fokusere på at skaffe kunder.

Environment for Learning - Moderne klasselokale

– Jeg har valgt Nicolai til at repræsentere virksomheden og hjælpe med patentansøgningen. Det arbejde ligger i hans hænder, og jeg har følt mig tryg hele vejen med ham ved roret. Jeg kan koncentrere mig om det, jeg har forstand på, og så laver Kanved det, som de er gode til, lyder det fra Lars Engborg.

 – Efter jeg orienterede Nicolai om produktet, hvad vi laver, og hvordan vi producerer, så var han hjulpet godt på vej til at få patentansøgningen udover rampen. Efter de indledende møder har han kørt processen. Det har været en meget lille belastning for os som virksomhed.

Mulighed for markedsføring

Lars Engborg ser mange muligheder for, hvad patentet kan bruges til fremadrettet, hvis det går igennem. Han overvejer, om det skal sælges, hvis det bliver mange penge værd, om han skal finde partnere eller en virksomhed, der kan producere for ham. Men lige nu, hvor han venter på den endelige godkendelse, bruger han det til promovering af produktet.

 – Jeg bruger det i markedsføringen, men ikke i stor stil, fordi jeg netop ikke har et patent endnu. Men jeg skriver “patent pending” på min hjemmeside og viser potentielle konkurrenter, at jeg har en ansøgning ude.

Environment for Learning

HVORFOR HAR ENVIRONMENT FOR LEARNING VALGT OS?

Stifter og direktør Lars Engborg giver dig et overblik over, hvorfor han og Environment for Learning har valgt at samarbejde med Kanved Patent Consulting.

  1. Nicolai har forstand på det, han laver
  2. Han har været god til at informere om mellemregningerne på en forståelig måde
  3. Vi har følt os trygge hele vejen igennem
  4. Han forstod hurtigt produktet og kørte processen derfra
  5. Han har internationale samarbejdspartnere og er global i sin tilgang til patenter

HVILKE OPGAVER LØSER VI?

  • Udarbejdelse af patentansøgninger med globalt sigte
  • Procedering af patentansøgninger internationalt
  • International patentansøgning

Skrevet af Speakloud for Kanved.