Højtryksvirksomheden leverer individuelle løsninger til kunder i hele verden, og sammen med sine over 30 års erfaring er virksomheden foretrukken leverandør i blandt andet offshore-branchen. 

Hos Sihm Højtryk tænker man ikke på højtryk som bare en metode til at vaske biler med. Højtryk kan nemlig meget mere. Konkret er det en metode til at flytte væske fra a til b under et tryk skabt med en pumpe.  

Derfor kan højtryksudstyr og -anlæg bruges i mange forskellige brancher, såsom; byggeri, fødevarer, pharma og meget andet – også i den grønne omstilling bruges processen til at flytte vand, gas, kemi eller sågar olie. 

Noget af det nyeste, som Sihm Højtryk leverer specialbyggede løsninger til, er pharma-industrien, hvor rengøringsprocesserne er ekstra vigtige. Tilsvarende kan det høje tryk bruges til hygiejnisk at skære salat og grøntsager i fødevareindustrien. 

– Vi er måske ikke Danmarks største højtryksfirma, men vi har Danmarks største produktsortiment. Vi kan altid finde en løsning, der passer til kunden og ikke mindst levere hurtig service efter installationen, fordi lageret af udstyr og dele er stort, siger Frank Sihm, der er direktør og ejer af virksomheden. 

Løsninger til alle behov og opgaver 

Han udvider i øjeblikket særligt inden for det grønne og vedvarende, hvor Danmark har store ambitioner. 

Pumperne kan nemlig klare for eksempel metanol eller ammoniak, som Power-to-X-anlæg producerer eller pumpe CO2 tilbage i undergrunden.  Vindmølleindustrien kan drage fordel ved højtryksløsninger til ophugning af udtjente møller eller afrensning af begroninger på fundamenterne.  

– Der er ikke mange, der kan, hvad vi kan. Og i det segment, vi arbejder, er vi absolut nogle af de bedste. Vi er dem, der spænder bredest, og det betyder, at vi som oftest kan finde løsninger, der passer til den enkelte kunde, forklarer Frank Sihm. 

Frank Sihms far startede Sihm Højtryk i 1991 med traditionelle højtryksrensere, som vi alle kender dem, til erhverv. Siden er pumperne blevet større, mere kraftfulde, specialiserede og mere avancerede, så de i dag har en effekt på op til 2200 hK og tryk op til 7000 bar. 

– Derfor kan vi levere til alle behov i industrien, byggeriet og i offshore-branchen. Ofte kan vi stadig være med, når andre virksomheder, siger at det ikke kan lade sig gøre, siger Frank Sihm. 

Kundens faste samarbejdspartner 

Sihms løsninger kan bruges til at fjerne maling og rust, skære i stål, gummi, glas og plastik, rense fiskenet, håndtere olie og gas, og kunderne hos Sihm Højtryk spænder lige så bredt i brancher som løsningsmulighederne. 

Blandt andet har Sihms Højtryks udstyr været med til at skære Tyra-platformen fri fra sit felt i Nordsøen på 42 meter dybt vand, ligesom pumperne kan levere højt nok tryk til at dekommissionere gamle vindmøller. Højtrykspumperne kan klare lidt af hvert, og det gør de i stor stil verden rundt. 

Med sin placering i Esbjerg har virksomheden skabt grobund for at levere anlæg, udstyr og pumper til virksomheder i hele verden. Der bliver leveret anlæg til alt fra rensning af rør og kloaker, overfladebehandling, trykprøvning, vandskæring og meget, meget mere. 

– Vi leverer til nogle af de helt store værfter i Singapore til blandt andet de offshorerigge eller installationer, de bygger. Anlæggene laves i henhold til kundespecifikation og bruges til for eksempel nedvaskning, trykprøvning eller lignende.  

– Vi sælger ikke bare maskiner, men løsninger på konkrete problemstillinger, som vores kunder står med. Vi ser ingen begrænsninger for vores udstyr, men tager gerne udfordringen op og finder i samarbejde med kunden den bedste løsning. Det er en af grundstenene i vores forretning, siger Frank

Skrevet af Speakloud for Jysk Fynske Medier