Med et Scanwo træhus er Annette og Charlie Tjerrilds mangeårige drøm om en egoistbolig blevet til virkelighed.

– Vi har altid drømt om at få en stor overdækket terrasse og et hyggeligt uderum. Det er vi lykkedes med i samarbejde med Scanwo, og vi er virkelig glade for vores nye hus. Det føles som om, vi er på ferie hver dag, fortæller Annette og Charlie Tjerrild, der gik med byggedrømmene længe.

– Vores drøm om et nyt hus har vi haft i mange år. Den er med jævne mellemrum dukket op. Vi havde købt et sommerhus på en skøn naturgrund i Holmens Bakker og ville gerne realisere drømmen med en udbygning af sommerhuset. Der var bare så mange udfordringer med byzonebebyggelse og restriktioner. Vi besluttede derfor at bygge et helt nyt helårs træhus på grunden og sælge parcelhuset i Tilst, fortæller Annette Tjerrild.

Beslutningen om at sælge huset i Tilst og flytte fra byen til Holmens Bakker var i sidste ende egentlig ikke så svær, for ægteparret tilbragte allerede en stor del af fritiden i sommerhuset.

– Især i sommerhalvåret kørte vi direkte fra arbejdet til sommerhuset, fordi her er så skønt. Annette har dog lige skullet vænne sig til at gå med pandelampe i det buldrende mørke, siger Charlie Tjerrild grinende.

Kenneth Stjernegaard

Drømmen om et fleksibelt uderum

Parrets ønskeliste til drømmehuset var lang. For Annette Tjerrild har det især været vigtigt, at de fik det perfekte uderum.

– Vi har haft vores sommerhus siden 2014 og kender derfor grunden ud og ind. Vi ved lige præcis, hvor solen går op og ned. Hvor og hvornår der er læ og skygge. Vores træhus har 50 kvadratmeter overdækket terrasse, hvor placeringen er nøje indrettet efter grunden og verdenshjørnerne. Vi har indkøbt fleksible skydemoduler, så uderummet kan ændres, som vi har lyst til. Det forlænger vores udesæson med flere måneder, forklarer Annette Tjerrild.

Køkkenalrummet bygget til at rumme mange

For ægteparret har det især været vigtigt, at køkkenalrummet med stue var stort nok til at huse alle deres børn, svigerbørn og børnebørn til højtider og fester. Uden at de skal bøvle med ekstra siddepladser og flytte rundt på det hele.

– Køkkenalrummet med stue er 68 kvadratmeter stort og har plads til hele familien. Der er højt til loftet og meget lyst. Indeklimaet er rigtig godt, og som en ekstra bonus har vi fået et viktualierum. Det var ikke på råskitsen, men kom på efter et forslag fra Scanwo. Og der kan godt nok være meget i sådan et rum, fortæller Charlie Tjerrild med stor tilfredshed.

Scanwo - Annette og Charlie Tjerrilds træhus_0005

Fotoglimt af det smukke træhus

Træhus med ensidig taghældning og overdækket terrasse

Da beslutningen om at bygge et helårs træhus på sommerhusgrunden var taget, gik jagten ind på det rigtige hus og byggefirma.

– Vi har kigget på mange forskellige træhuse, inden valget faldt på et Scanwo hus. Det passede perfekt til vores naturgrund. Vi ønskede et hus med ensidig taghældning og overdækket terrasse. På daværende tidspunkt havde Scanwo ingen huse af den type, hvor der også var en overdækket terrasse. Vi tog derfor sammen med Scanwo ud og så tre forskellige huse for at se på deres håndværksmæssige detaljer og kvaliteter. Det var meget vigtigt for Charlie, fortæller Annette Tjerrild.

Scanwos tegnestue rentegnede herefter parrets egen råskitse til drømmehuset og byggeprojektet blev skudt i gang.

– Det er svært at sige, hvad vi er mest glade for ved vores nye træhus. Men vi har fået alle vores ønsker til huset opfyldt. Ovenikøbet leveret indflytningsklar før aftalt tid, siger Annette og Charlie Tjerrild, der ikke tøver med at anbefale Scanwo til andre, der drømmer om at bygge et træhus.

Skrevet af Speakloud for Scanwo.