Mette Kristiansen – Årgang 09/10 – er uddannet social- og sundhedsassistent og arbejder i dag med udviklingshæmmede. I den sjette af ni historier om tidligere elever fortæller Mette om sit efterskoleår på Fjordvang.

Hvorfor valgte du Fjordvang?

Min søster gik her, og på søsterweekenden faldt jeg pladask for skolen. Fjordvang har den helt rigtige efterskolestemning. Her er sjovt, hyggeligt og rart. Jeg følte virkelig, at der var plads til mig.

Hvad har Fjordvang givet dig med i rygsækken?

Fjordvang lærte mig at stå fast ved mine meninger. Jeg tør være den, jeg er. Jeg fik en masse venner for livet og lærte at stå på egne ben. Min mor kaldte det vist større selvstændighed.

Din bedste oplevelse på Fjordvang?

På skituren forsvandt vi pludselig fra holdet. Vi røg ind på nogle off-piste bakker, kørte ind i nogle træer og smadrede et kamera. Det var ikke helt meningen, men det var pisse sjovt. Efter nogle timer fandt vi heldigvis selv hjem.

Hvorfor skal unge vælge Fjordvang?

Du skal vælge Fjordvang, fordi der er plads til forskellighed. Du bliver udfordret og udvikler dig til en stærkere person. Både fagligt og socialt. Jeg gik på skolen i 9. klasse, og jeg oplevede aldrig, at 10. klasserne så ned på os.

Facts

Navn: Mette Kristiansen
Årgang: 09/10
Bor i dag i: Hogager ved Holstebro
Bedste minde: Off-pist på skitur
Livret på efterskolen: Kagebordet og pølsebrød
Yndlingslærere: Pernille og Lilian
Yndlingssted: Rødt hus
Yndlingsfag: Idræt
Forelsket på efterskolen: Ja i Frederik, Mathias og Lasse + nogle flirts
Uddannelse: Social- og sundhedsassistent
Job i dag: Arbejder med udviklingshæmmede

Nyhed til hjemmeside, tekst til sociale medier og storytelling skrevet af Speakloud for Fjordvang efterskole.