Ny funktionalitet, et elegant design og en bæredygtig fremtid er forenet i udviklingen og konstruktionen af de nye udendørs bænke med varme. Bænkene skal i vinterhalvåret være cirka 20 grader, så f.eks. de passagerer, der sidder og venter på bussen, får lettere ved at holde varmen.

Med sine runde, bløde former forskønner de arkitekttegnede bænke byrummet. Bænkene er konstrueret i pulverlakeret rustfri stål og beklædt med hårdt træ. Materialerne er robuste, holdbare og næsten fri for vedligehold. Bænkene er designet og produceret af danske Ferrum A/S i Fredericia.

De innovative bænke er udviklet i tæt samarbejde med BlueKolding A/S. En bæredygtig fremtid har været i fokus i hele udviklingsprocessen.

Se flyer

Derfor er varmekilden til bænkene baseret på at trække overskudsvarme ud af spildevandet ved hjælp af varmepumpeteknik. Vandet er typisk 12-15 grader, når det løber i rørene nede i jorden.

Varmen til bænkene cirkulerer i et lukket system bestående af vand tilsat glykol. Det opvarmede vand løber gennem ribberne i bænken og opvarmer ryg- og siddefladen til cirka 20 grader.

“I tæt samarbejde med Ferrum A/S har vi med de innovative, arkitekttegnede bænke opvarmet af spildevand skabt en bæredygtig fornyelse og forskønnelse af Koldings byrum.”
Per Holm
Adm. direktør i BlueKolding A/S

Bænkene har været omtalt i flere lokale, regionale og landsdækkende medier. Blandt andet DR Nyheder.

 

Flyer er skrevet og designet af Speakloud for Ferrum A/S.