Beskedtjenesten RCS (Rich Communications Services), som er SMS’ens afløser, kommer til Danmark. På sigt kommer den nye teknologi til at revolutionere vores måde at kommunikere på, vurderer udviklingsdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.

SMS’en er en vigtig og nærmest uundværlig del af danskernes hverdag. I fremtiden kan den rolle blive afløst af RCS’en. Besked- og multimedieteknologien RCS, der lidt populært kaldes SMS’ens afløser, er nemlig på vej ind på det danske telemarked.

Men hvad er RCS, hvordan virker teknologien, og hvilke perspektiver har den? Udviklingsdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak giver dig svarene og introducerer dig til SMS’ens afløser.

Hvad er RCS?

RCS står for Rich Communications Services og er en besked- og multimedieteknologi, som telefonproducenterne og teleudbyderne i fællesskab har standardiseret. Teknologien er en ny multimedieplatform og fungerer, ligesom SMS, over telefonnettet og udbydes af teleselskaberne.

Ligesom sin ældre bror SMS er RCS en teknologi, som ligger på din smartphone. Men i modsætning til SMS’en kan RCS-teknologien også nemt bruges på tablets og computere.

Til forskel fra SMS’en, der efterhånden er en smule forældet og er blevet overhalet af forskellige apps, er RCS en moderne og nyudviklet teknologi, der giver brugerne en lang række funktioner som eksempelvis videoopkald, messaging og deling af indhold, som vi kender det fra sociale medier.

Hvordan adskiller RCS sig fra apps som Messenger og Snapchat?

I dag har du typisk flere forskellige apps installeret, som tilsammen dækker dit behov for at chatte, sende beskeder, videoer og billeder, dele arbejdsrelateret indhold eller holde videokonferencer.

I fremtiden slipper du for et hav af apps og kan med ét klik på din telefon, tablet eller computer gennem RCS eksempelvis dele indhold, lave videoopkald eller gruppechats. RCS-teknologien fungerer altså ikke kun på din mobiltelefon, men virker på tværs af dine enheder som computere og tablets. Det er smart og forenkler kommunikationen, hvad enten den er privat eller i arbejdsøjemed.

Det hele er knyttet op på dit telefonnummer eller bruger-id, så du ikke først skal finde en e-mailadresse eller sikre dig, at modtageren har downloadet den samme app som dig. Kort sagt: RCS-teknologien gør din kommunikation på digitale enheder langt mere brugervenlig.

Fordele ved RCS-teknologien

RCS-teknologien giver dig en række fordele. F.eks.:

  • Messaging
  • Mulighed for deling af indhold og video
  • Virker på tværs af alle dine digitale enheder
  • Gruppechat
  • Multimedietjenester

RCS vil gøre virksomhedernes kommunikation lettere og mere effektiv med værktøjer som:

  • Let deling af arbejdsrelateret indhold
  • Gruppebeskeder
  • Videoopkald
  • Konferencekald
  • Messagingg

Hvad betyder RCS for vores måde at kommunikere på?

Når RCS-standarden og teknologien er fuldt ud implementeret vil den revolutionere den måde, som vi kommunikerer på. Vi kan kommunikere direkte med hinanden via RCS-teknologien på telefon, tablet og computer og let dele indhold, uanset om det er tekst, video eller billeder.

Du skal ikke først downloade flere forskellige apps til din enhed. Med RCS kan du fra ét sted på din mobiltelefon, computer eller tablet kommunikere via alt fra messaging over deling af videoer til videokonferencer og gruppechats.

Mulighederne med RCS-teknologien er således mange og vil gøre det lettere at kommunikere både for dig som privatperson og i dagligdagen på din arbejdsplads.

Hvor langt fremme er RCS-teknologien i Danmark?

I øjeblikket er det kun Telenor, der understøtter RCS blandt danske teleselskaber. Inden for kort tid går vi i gang med første fase af udrulningen af vores RCS-strategi, hvor vi tilbyder produkter som messaging services gennem RCS til de af vores privatkunder, der har mobiltelefoner, som understøtter RCS.

Efter sommerferien vil vi præsentere et RCS-produkt til vores erhvervskunder med værktøjer, der forenkler kommunikation mellem virksomheden og dens samarbejdspartnere, kunder og ansatte.

Har du spørgsmål om RCS, eller ønsker du at implementere teknologien i din virksomhed?
Kontakt Telenor på coed@telenor eller ring på tlf. 60 50 30 50

 

Blogindlæg er skrevet af Speakloud for Telenor.