En god og afklarende dialog om familiens ønsker og behov har i kombination med et Scanwo byggesæt og dygtige lokale håndværkere givet Augustine og Aningaaq og deres tre børn lige nøjagtig det smukke træhus og trygge hjem, familien drømte om.

”Vi har fået et dejligt træhus. Huset har en god funktionalitet og et moderne design. Med vores nye hjem har vores familie fået et godt og trygt fundament, fortæller Augustine og Aningaaq Larsen.

Udover Augustine og Aningaaq består familien af børnene Laura, Louise og Arkalo og en lille hundehvalp. Det nye hus giver familien masser af plads til både at være sammen og rum til at være alene.

”Vores nye træhus er på 148 kvadratmeter. Det har fire værelser, to badeværelser og stort Invita køkken/alrum, hvor der plads til at hygge, lave lektier, se film og spise sammen med venner og familie. Vi har selv sat vores præg på huset i samarbejde med Scanwos tegnestue. Det betyder meget for os, at de har taget hensyn til vores ønsker og behov. Vi har fået det hus, vi ville have og på vores måde”, fortæller Aningaaq Larsen.

Varmeregningen kan holdes på laveste niveau

Træhuset har gulvvarme og bliver varmet op med en luft til luft varmepumpe i kombination med et oliefyr. Olien håber familien at kunne spare på i det nye hus. 

”Vi har fået isoleret huset godt med den anbefalede isoleringstykkelse i gulve, vægge og lofter. I kombination med trelagsvinduer holder det godt på varmen i huset. Vi forventer at kunne holde varmeregningen på et lavt niveau”, understreger Augustine Larsen, der i huset især glæder sig over de lydisolerede vinduer.

”Før i tiden kunne vi høre lastbiler, gummigeder, biler og ikke mindst vinden. Med de lydisolerede vinduer er støjen forsvundet. Selvom det for tiden blæser og sner meget, kan vi næsten ikke høre det”, siger hun og familien samstemmende.

Familien købte et færdigt byggesæt

Familiens nye træhus i Sisimiut er bygget af lokale håndværkere, der har samlet et af de byggesæt, Scanwo sælger stadig flere af til grønlandske familier. 

”Det har været utroligt nemt for vores håndværkere at arbejde med Scanwos byggesæt. Alle materialer var med i byggesættet, og alt passede 100 procent sammen. Selvfølgelig har der været små bump på vejen, men de overskygger på ingen måde samarbejdet med Scanwo og det resultat, vi har fået”, siger Augustine og Aningaaq Larsen, der glæder sig over at have fået drømmehuset.

”Vi er stolte af vores nye træhus. Det er flot i sin naturlige teaktræfarve, og træhuset ligger smukt med udsigt til havet og vores egen lille sø. Vi har fået lige nøjagtig det hjem, vi drømte om. Et hjem hvor vores børn kan vokse op i tryghed”, siger familien fra Sisimiut.

Kundecase skrevet af Speakloud for Scanwo.