Intelligent, højeffektiv og energibesparende ventilationsanlæg giver et godt og sundt indeklima i Bygholm Landbrugsskole & Kursuscenters nye fællesareal, der skal bruges til undervisning, grupperum, café og kostskoleaktiviteter.

Teknisk Servicechef på Bygholm Landbrugsskole & Kursuscenter, René Jensen, er allerede godt tilfreds med det nye, smarte trykstyrede ventilationsanlæg, og ikke mindst glæder han sig over, at rørføringen er gemt godt ad vejen i det nye fællesområde.

”Vi ønskede at få en løsning uden synlig rørføring i fællesområdet, og det er lykkedes ved at skjule ventilationsrørene under de forhøjede gulve og den store scene. Udenfor har vi inddækket ventilationsanlægget med undtagelse af et par rør. Alt i alt giver det et flot arkitektonisk og stilrent udtryk i det nye fællesområde”, siger René Jensen.

Intelligent trykstyret ventilationsanlæg

Det trykstyrede ventilationsanlæg på Bygholm Landbrusskole & Kursuscenter tilpasser sig konstant behovet for ventilation i fællesområdet. Det forklarer serviceleder i GK Danmark Kolding Martin Kensmark.

”Ventilationsanlægget måler hele tiden på CO2-niveauet og temperaturen i udsugningsluften. Er CO2-koncentrationen eller temperaturen for høj, sætter ventilationsanlægget automatisk hastigheden på indblæsningsluften op, mens hastigheden falder, når der ingen elever eller kursister er i fællesområdet. Et trykstyret ventilationsanlæg er på den måde både energibesparende, godt for miljøet og en god løsning set med økonomiske briller”, understreger Martin Kensmark.

Ventilation giver ilt til hjernen

Det lyse og åbne fællesområde på Bygholm Landbrusskole & Kursuscenter er designet til skolens nye fokus på en STEAM baseret undervisning, hvor det handler om at finde løsninger på praktiske problemer. 

”Inden byggeriet af det nye fællesområde havde vi ikke de nødvendige faciliteter til den STEAM baserede undervisning. I det nye område kan der arbejde mange elever og kursister på samme tid, og takket være det kraftige ventilationsanlæg kan de gøre det uden at blive trætte i hovedet på grund af manglende ilt eller for høj temperatur”, siger René Jensen, der glæder sig over et velfungerende samarbejde med GK Danmark Kolding. 

”Vi har brugt GK Danmark Kolding flere gange og spurgte ikke andre, inden vi gik i gang med projektet. Vi afregner på timeløn, fordi vi ved, at vi får en fair pris og en solid kvalitetsløsning. Vi føler os trygge i samarbejdet, fordi GK Danmark Kolding er dygtig til at følge op, koordinere og sørge for, at processen kører. I det hele taget er de fleksible og kvalitetsbevidste”, forklarer René Jensen, inden han skynder sig videre til en ny opgave på det godt 13.000 kvadratmeter store Bygholm Landbrusskole & Kursuscenter.

Nyhed til hjemmeside og tekst til sociale medier skrevet af Speakloud for GK Danmark.