Af Phillip Jong Villumsen
Skoleelev, Tørring Skole

Den økologiske andel i danske indkøbskurve er steget voldsomt de seneste år, men andelen udgør stadigvæk kun 14%. Jeg synes, det er et problem, fordi de ikke-økologiske dyr har langt dårligere levevilkår i forhold til de økologiske dyr.

I de sidste par år er økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed blevet et af mine store samtaleemner i dagligdagen. Jeg er træt af at høre om de ikke-økologiske dyr, som næsten ingen plads har og får kunstig foder og alt for meget medicin, som kan resultere i medicinrester i kødet.

Det skal der sættes en stopper for nu. For selvom det er dyre at handle økologi, skal vi til handle mere økologisk, fordi dyrene har det bedre, og fordi det er mere bæredygtigt

Undersøgelser viser, at vi danskere sætter mere og mere fokus på det økologiske. Men der er stadig en del af befolkningen, som ikke kan se de negative ting ved ikke at handle økologisk, og som synes det er for dyrt.

Jeg kan godt forstå dem, for hvis jeg lige var flyttet hjemmefra og ingen penge havde, så ville jeg da helt klart købe mad, der ikke var økologisk, fordi det er billigere. Jeg mener derfor, at supermarkederne burde sætte prisen ned på de økologiske varer, så alle kan have råd til økologi og til at sætte mere fokus på dyrevelfærd.

Jeg synes en af løsningerne er, at Folketinget vedtager en lov, det støtter landmænd i at lægge deres produktion om til økologisk. For jo flere landmænd der producere økologisk, jo billigere bliver varerne.

Jeg mener også, at der skal være en strammere lovgivning, så dyrene får bedre leveforhold og produktionen bliver mere bæredygtig. Vi skal huske at dyr er levende væsener og skal behandles, som vi også selv vil behandles.

 

Tekst: Phillip Villumsen, 9. klasse Tørring Skole.
Synspunkter er alene forfatterens ag debatindlægget til skolebrug