Solcelleanlægget på FN-Byen på Marmormolen i Københavns Havn er kåret til verdens flotteste. Anlægget er monteret af Vejle-baserede SolarElements.

FN Byen er en af de mest miljørigtige bygninger i Skandinavien. Byggeriet er belønnet med EU-kommissionens Green Building Award for nye bygninger og LEEDS’ platin-certifikat. En del af forklaringen er det helt unikke solcelleanlæg, der har en ydelse på næsten 320.000 kWh og nu er kåret til det flotteste i verden.

– I SolarElements er vi meget stolte over, at solcelleanlægget på FN Byen er kåret til verdens flotteste. Med FN-Byens hvide tagdug på de stjerneformede bygningsarme, står solcellerne også både markant og naturligt, forklarer salgsdirektør i SolarElements, Per Thomassen.

Bag kåringen står Schletter, der er en af verdens største producenter inden for montagemateriel.

– Med konkurrencen markerede virksomheden, at der i de seneste 15 år er monteret solceller med Schletter-beslag med en effekt på i alt 15 GW i hele verden. Det svarer til produktionen fra 30 mellemstore kulkraftværker eller til forbruget i 4,3 millioner hjem, forklarer projektleder i Solar Elements, Morten Nielsen.

I konkurrencen deltog flere store internationale solcelleanlæg. Selvom der ikke er tale om et officielt verdensmesterskab i solcelleanlæg, er SolarElements glade for titlen.

– Konkurrencen er med til at sætte fokus på, hvordan solceller kan tænkes ind som et element i det arkitektoniske udtryk og blive et stærkt og markant aktiv for bygningen. Solcelleanlægget på FN Byen er et godt eksempel på at krav til byggeriets CO2 udledningen kan forenes i en smuk og gennemtænkt arkitektonisk løsning, siger Per Thomassen.

Processen strakte sig over næsten to år. Montagebeslagene er specieludviklet i samarbejde med Schletter, og det er EnergiElektrikeren fra Køge, der har stået for montagen af anlægget på det nye domicil til FN Byen, der på flere måder er banebrydende.

– Størrelsen og kompleksiteten hører til i klassen for sjældenheder i Danmark. Byggeriet er på i alt 45.000 kvm i seks etager. Hertil kommer teknik og p-kælder på omkring 7.000 kvm. Det er spændende at deltage i de store projekter, hvor vi med vores viden og erfaring i at projektlede store solcelleanlæg virkelig kan skabe markante resultater. Både økonomisk og arkitektonisk, forklarer Per Thomassen.

SolarElements blev præmieret med en elektrisk scooter, da de på en af verdens største messer i München blev hædret for verdens flotteste solcelleanlæg.

Yderligere information:
SolarElements
Salgsdirektør Per Thomassen
pt@solarelements.dk
+45 61 13 70 09
www.solarelements.dk

Pressemeddelelsen er skrevet af Speakloud for SolarElements.