Godt bevæbnet med paraplyer, varme tæpper, gummirøjsere og et enkelt telt stimlede efterskoleelever, deres forældre og søskende søndag eftermiddag sammen til Open Air på Vesterlund Efterskole.

Mens nogle skuttede sig under tæpperne med varm kaffe og hjemmebagt kage, tog andre familier udfordringerne op i 5-kampen, og regnbygerne forhindrede på ingen måde børn, unge og voksne i at have en hyggelig eftermiddag med sjove aktiviteter, god musik og pandekager bagt på bålfad. 

”Open Air er blevet til en god tradition på Vesterlund Efterskole. Det er en anderledes besøgsdag, hvor familierne er aktive sammen og dyster mod hinanden i en udfordrende 5-kamp, hvor de blandt andet skal kæmpe sig gennem vores mountainbikebane og fylde et rør med små huller med vand. Aktiviteterne kræver masser af samarbejde og en god holdånd, fortæller forstander Anne Nyhus, der glæder sig over, at så mange trodsede regnbygerne og deltog i dagen med masser af smil på læberne.

”Nogle små regnbyger kan ikke stoppe os på Vesterlund Efterskole, og jeg er glad for, at Open Air arrangementet samler godt 650 børn, unge og voksne til sjove aktiviteter, kaffe og kage, musikalsk underholdning, pandekager og fællesspisning. Jeg kan mærke, at det betyder meget for vores elever, at deres forældre og søskende kommer og for en dag bliver en del af det stærke fællesskab, eleverne har fået på efterskolen”, siger Anne Nyhus.  

Vi går da efter at vinde 5-kampen

Nicoline Nielsen fik til Open Air besøg af mor Camilla, far Carsten og lillesøster Rebecca. Sammen med efterskoleveninden Anne Würtz var familien ikke i tvivl om missionen for dagens 5-kamp.

”Det er sjovt at kæmpe mod de andre familier i nogle hyggelige aktiviteter. Vi går selvfølgelig 100 % efter at vinde”, griner Nicoline Nielsen, mens hun sammen med familien arbejder målrettet på at komme før konkurrenterne i mål i en øvelse, der kræver både samarbejde og god balance.

Inden Nicoline Nielsen flyttede ind på Vesterlund Efterskole, boede hun sammen med familien i Herning, og selvom mor, far og lillesøster savner Nicoline, glæder de sig mest af alt over, at hun har det godt på efterskolen. 

”Vi ser selvfølgelig frem til at få Nicoline hjem. Men det er dejligt, at hun har det så godt i Vesterlund. Nicoline har fået en masse nye venner og veninder, og vi kan mærke, at hun nyder fællesskabet. Det varmer vores hjerter. I dag har vi igen fået lov til at snuse lidt til efterskolelivet, og det gør os glade, at vi kan have en god oplevelse sammen hele familien”, fortæller Camilla Nielsen med et smil.

Presse meddelelse, nyhed til hjemmeside og tekst til de sociale medier skrevet af Speakloud for Vesterlund Efterskole.