Med Mobile Device Management (MDM) får din virksomhed større sikkerhed og en central styring af medarbejdernes adgang til bestemte data og programmer. Det giver overskuelighed, strømlinet opsætning og en effektiv drift af virksomhedens mobile enheder.

Smartphones og tablets er med den øgede digitalisering blevet et stadig vigtigere værktøj for virksomhedernes medarbejdere. Det stiller krav til din virksomheds mobilløsning, hvis mobile enheder skal være et effektivt og samtidig et sikkert arbejdsredskab for dine medarbejdere og for din virksomhed.

MDM gør det lettere at administrere virksomhedens mobile enheder

Mobile Device Management har flere fordele for både virksomheder og ansatte. MDM gør det let og enkelt for din virksomhed at administrere jeres mobile enheder fra centralt hold. Det giver høj sikkerhed og stor beskyttelse af både virksomhedens og brugerens private data på mobile enheder.

Virksomhedens smartphones og tablets opdateres centralt med få klik af den IT-systemansvarlige gennem en MDM-server. Det betyder, at dine ansatte altid har de arbejdsredskaber, apps og programmer, de skal bruge på deres mobile enheder.

Nye medarbejdere kan komme i gang med det samme, for med en MDM-løsning er mobile enheder hurtigt klar til brug, og medarbejderen skal ikke selv til at downloade IT-redskaber eller vente på, at mobilen bliver gjort klar manuelt.

IT-værktøjerne på mobile enheder kan med MDM skræddersyes ned til den enkelte bruger eller den enkelte afdeling efter din virksomheds ønsker og behov. Salgsafdelingen skal måske ikke have adgang til de samme apps og til de samme data som ansatte i økonomiafdelingen? I Mobile Device Management er det nemt og hurtigt at administrere, hvem der har adgang til hvilke data.

Hvorfor skal din virksomhed vælge en MDM-Løsning?

 • Nemmere og strømlinet opsætning af virksomhedens mobile enheder
 • Større mobilsikkerhed og bedre beskyttelse af jeres data
 • Central styring og kontrol af medarbejdernes adgang til bestemte data og programmer
 • IT-afdelingen bruger mindre tid på administration med automatisk udrulning af apps og data
 • Virksomhedens vigtige data er beskyttet af flertrins validering og kryptering. F.eks. modtager du efter download af en app en sms til validering
 • Private data er adskilt fra virksomhedens data
 • Out of the box oplevelse for slutbrugeren. Enheden virker med det samme

Med MDM forbliver fortrolige data fortrolig

I en MDM-løsning kan alt data krypteres, og der er sikre passwords på alle virksomhedens mobile enheder. Fortrolig data kan kun tilgås med flertrins validering, og bliver en af virksomhedens mobile enheder stjålet eller glemt, kan indholdet på enheden med en MDM-løsning slettes af virksomhedens IT-administrator. Det giver stor sikkerhed i forhold til beskyttelse af virksomhedens vigtige data.

Samtidig holdes brugerens private data og virksomhedens data adskilte på enheden. Virksomhedens data ligger i en sikker ”container”, og dermed er MDM et vigtigt skridt på vejen i forhold til at leve op til EU’s nye persondataforordning på mobile enheder. En forordning, der træder i kraft 25. maj 2018.

MDM sikrer din virksomhed bedre mod digitale trusler

I takt med at mere og mere arbejde bliver udført gennem mobile enheder som smartphones og tablets, stiger faren for at blive ramt af digitale trusler som phishing, malware, ransomware og DDOS angreb på mobile enheder. Trusler, som vi normalt forbinder med bærbare og stationære computere. Det er trusler, som kan lamme en virksomhed.

Med Mobile Device Management tager din virksomhed sikkerhed på mobile enheder seriøst. For sikkerhedsniveauet på virksomhedens mobile enheder er med en MDM-løsning styret centralt og er således ikke op til de enkelte medarbejdere at håndtere. Med MDM kan virksomheden også sikre sig mod, at ansatte downloader usikre apps og programmer og kompromitterer virksomhedens IT-sikkerhed. Det optimale er at se på en form for antivirus-program sammen med en MDM-løsning.

Hvilke fordele har MDM?

 • Ansatte har altid adgang til de IT-redskaber, data og programmer, de skal bruge
 • Nye medarbejdere får med MDM udleveret mobile enheder klar til brug
 • Med MDM er brugerens private data også beskyttet af MDM’s høje sikkerhed
 • De har en sikker adgang til virksomhedens servere
 • Fortrolig data forbliver fortrolig med kryptering og flertrins validering

Hvordan hjælper Telenor din virksomhed i gang med MDM?

Hos Telenor har vi leveret mobilløsninger med Mobile Device Management (MDM) siden 2011 til virksomheder med alt fra 20 til 10.000 brugere. Vi er specialiseret, og vi rådgiver gerne din virksomhed om hvilken MDM-løsning, der bedst matcher jeres behov.

Har du spørgsmål om Mobile Device Management?
Kontakt coedk@telenor.dk eller ring på tlf. 60 50 30 50

 

Blogindlæg er skrevet af Speakloud for Telenor.