NATUR+ er Lantmännen Cerealias bidrag til renere og sundere fødevarer.

Melet i NATUR+ er dyrket uden brug af stråforkortere, glyphosat og spildevandsslam. Det giver sundere fødevarer, fortæller Kim Madsen, der er CEO i Lantmännen Cerealia Danmark.

– Sunde og mere bæredygtige fødevarer er en hjertesag i Lantmännen Cerealia, og med NATUR+ har vi skabt flere end 60 forskellige melprodukter, der er produceret i balance og med respekt for og kærlighed til den verden, vi giver videre til vores børn og børnebørn, forklarer Kim Madsen.

Lantmännen Cerealias NATUR+ koncept er tredjepartscertificeret i alle led. Såvel landmændene som grovvareselskaberne og Lantmännen Cerealia bliver hvert år auditeret i, at konceptet er overholdt gennem hele NATUR+ processen. Det er unikt.

– Flere melproducenter tester kun på det korn, som er høstet. Vi går et skridt længere og tester og analyserer det korn, der vokser på marken for fem forskellige pesticider, forklarer Rikke Hammer Madsen, der er Category Quality Manager, Oat and Breakfast i Lantmännen Cerealia.

Stråforkortere er ikke tilladte

Brugen af stråforkortere, som tilsættes for at øge væksten, er ikke tilladte i NATUR+ produkter, selvom de holder sig under de tilladte grænseværdier.

– NATUR+ er vores bidrag til sundere produkter. Eksempelvis ligger vores krav til indholdet af cadmium lavere end EU’s grænseværdier, ligesom vi ikke tillader brug af stråforkortningsmidler, der gør det enkelte strå kraftigere og sikrer et større udbytte i høsten. Derimod betaler vi landmændene en højere pris for kornet, for der skal være balance i tingene, fortæller Rikke Hammer Madsen.

Omfattende kontrol fra producent til færdigt produkt

NATUR+ konceptet kontrolleres løbende af uvildige kontrollanter, for fødevaresikkerheden fra landmand til færdigt produkt er altafgørende i Lantmännen Cerealia.

– Uvildige specialister kontrollerer løbende, at kravene bliver overholdt, ligesom landmændenes sprøj­tejournaler, transporten af kornet og vores opbevaring bliver tjekket. I produktionsprocessen lægger vi stor vægt på at sikre, at der ikke sker en sammenblanding med konventionelt korn. For NATUR+ er meget mere end blot et mærke på melposer og reklamestan­dere. NATUR+ er en proces, der garanterer, at melet er produceret i balance, understreger Kim Madsen.

 Skrevet af Speakloud for Lantmännen Cerealia.