Vejle Boldklub betyder alt for nu 90-årige Robert Torntoft – og Robert betyder alt for Vejle Boldklub. I weekenden blev han behørigt fejret på Hotel Hedegaarden i Vejle.

Robert Torntoft er en ægte kulturbærer. Siden han i 1951 skiftede Horsens ud med Vejle, har han været en fast bestanddel af Vejle Boldklub. Først som assistenttræner på junior- og ynglingeholdet. Siden som medlem i UK udvalget, medstifter af VB’s museum og formand for oldboysafdelingen og seniorklubben.

– Robert er en hædersmand. En ægte klubmand. I Vejle Boldklub værdsætter vi Roberts indsats på højde med Mr. VB Ejgil Jensen. Han er stadig aktiv som leder på oldboysholdet og samler trøjerne sammen efter kampene. Det er imponerede, siger sportschef Steen Thychosen, der naturligvis var blandt gæsterne.

Det var også gode kammerater og utallige koryfæer, der har spillet under Robert Torntofts vinger i Vejle Boldklub. Blandt gæsterne var Europas bedste fodboldspiller i 1977 Allan Simonsen, Tommy Troelsen, John Sivebæk og Kaj Johansen, der i en årrække var holdleder for det danske landshold.

Stort fremmøde

Det store fremmøde glæder Robert Torntoft. – Det er dejligt at se så mange gode kammerater. Vi har en lang historie og mange gode minder sammen, siger Robert Torntoft og afslører, at han fortsætter så længe helbredet tillader det.

Med 63 års virke i klubben er der et utal af højdepunkter. Men særligt en periode skiller sig ud. Den gyldne periode mellem 1971 og 1976.

– I 6 år var jeg en del af UK udvalget, der udtog holdet til kampene. I den tid vandt Vejle Boldklub 2 mesterskaber og 2 pokaltitler. Det var en fantastisk tid for Vejle Boldklub, mindes Robert Torntoft, der afslutningsvis kun havde et fødselsdagsønske. At VB begynder at vinde.

Det ønske fik VB’s legendariske leder opfyldt, da holdet mandag aften slog lokalrivalerne fra AC Horsens med 3-1.

Robert Torntoft modtog fortjent DBU Jyllands hædersnål på dagen. Han har tidligere modtaget DBU’s sølvnål og er indstillet til DBU’s guldnål.

 

Nyhed hjemmeside er skrevet af Speakloud for Vejle Boldklub.