Haraldskær Sinatur Hotel & Konference blev tirsdag hyldet for at gøre en ekstra indsats for at hjælpe udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet, da Vejle Kommune for ottende gang kårede Årets mest rummelige virksomhed, Årets mentor og Årets succeshistorier.
Konferencehotellet i Haraldskær var udvalgt som en af fem finalister blandt 42 indstillede virksomheder, og selvom det ikke lykkedes at vinde den fornemme titel som Vejle Kommunes mest rummelige virksomhed under kåringen i Spinderihallerne, glæder direktør Kari Brandsgård sig over top 5 placeringen.
”En af vores værdier er nærvær. Nærvær til hinanden som kolleger, nærvær til vores gæster og nærvær til det samfund, vi lever i. Vi skal have plads til at hjælpe mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet, tilbage til et godt og meningsfuldt arbejdsliv”, mener Kari Brandsgård, der sammen med hendes dygtige stab af medarbejdere har haft god succes med at få udsatte borgere i job eller i gang med en uddannelse.
”Mange kommer med lavt selvværd og helt uden selvtillid. Men lige så stille finder de ud af, at de kan en masse ting, og at Haraldskær som arbejdsplads kan rumme dem. De får troen, motivation og livsglæden tilbage. Det er fantastisk og virkelig det hele værd, når vi oplever, hvordan små succeser på arbejdspladsen giver et menneske fornyet livskraft”, forklarer hoteldirektøren.
Pia har fået livet tilbage
Haraldskær Sinatur Hotel & Konference har hjulpet udsatte borgere tilbage på arbejdsmarkedet og unge i gang med uddannelse i mange år. En af dem, der har nydt godt af Haraldskærs rummelighed, er 52-årige Pia Andersen, der efter et hårdt liv som stofmisbruger i dag arbejder som stuepige 30 timer om ugen.
”Jeg begyndte at ryge hash, da jeg var 14 år. Siden tog jeg fattigmandsjunk som speed og kokain. Jeg fik aldrig en uddannelse, og selvom jeg har været clean i 17 år, har det været svært at finde mig til rette på en arbejdsplads og fastholde et job i en længere periode”, fortæller Pia Andersen ærligt.
Hun mener, at den manglende evne til at fastholde et job, især skyldes det hårde liv på gaden.
”Tiden som misbruger gjorde mig hård, asocial og aggressiv. Der skulle intet til, før jeg hidsede mig op. Jeg ved nu, at det var en forsvarsmekanisme. Det har mine nu snart 14 måneder på Haraldskær lært mig. Den varme omsorg jeg har mødt hos mine kolleger er fantastisk. Jeg føler, at der plads til mig, og når jeg har brug for en lille pause, bliver det respekteret”, siger stuepigen, inden hun roser oldfrue Jette Nielsen.
”Jeg kan tale med Jette om alt. Hun kan også mærke, hvis der er noget galt. Så får vi en god snak og forvandler en dårlig dag til en god dag. Jeg føler, at jeg er vokset som menneske. I dag er jeg modtagelig for kritik, og mine kolleger har lært mig at håndtere svære situationer.
Jeg er blevet stærkere, mere social og har fået selvtilliden og selvværdet tilbage. Det er en fantastisk følelse. Jeg er Haraldskær evigt taknemmelig for, at de gav mig en chance. De tror på det bedste i alle mennesker, og jeg glæder mig til at være på hotellet i de næste mange år”, siger en glad Pia Andersen, der deltog i kåringen i Spinderihallerne sammen med direktør Kari Brandsgård.
Albert fandt modet til at drømme på Haraldskær
20-årige Albert Garsdal var i spil som en af årets succeshistorier, da Vejle Kommune hyldede virksomheder og mentorer, der gør en ekstra indsats for at bringe mennesker tilbage på sporet arbejds- eller uddannelsesmæssigt.
”Jeg blev sorteret fra, da de skar feltet ned til tre. Men det er helt okay, for jeg føler, at jeg allerede har vundet den helt store gevinst”, siger Albert Garsdal med et stille, genert smil.
”Vejle Kommunes cykelprojekt CP18 og mit praktikophold på Haraldskær har forvandlet mit liv for altid. Det gav mig selvtillid. Masser af selvtillid. Alle tog godt i mod mig og gav mig plads. Jeg blev en del af et stærkt fællesskab og oplevede, at der var nogle, der ville hjælpe mig. Det gav mig modet og drømmene tilbage”, fortæller Albert Garsdal, der i sommers skiftede arbejdstjansen i det kolde køkken ud med en HF-uddannelse.
”Jeg droppede ud af gymnasiet, da jeg var 16 år. Jeg udviklede angst og fik en depression. Jeg turde ikke tro på mig selv og lukkede mig inde. Tiden på Haraldskær og CP18 udviklede mine sociale kompetencer og lærte mig, at jeg kan en masse ting. Jeg er gledet godt ind i klasserne på HF, hvor jeg har fået en masse nye venner. Det er fedt. I løbet af tre år bliver jeg student. Det havde jeg ikke turde drømme om for et år siden”, siger Albert Garsdal, der naturligvis kom helt til tops, da cykelholdet forcerede Alpe d’Huez.
Sådan fastholder Haraldskær udsatte borgere i job
- Løbende forventningsafstemning
- Forventning om mødestabilitet
- Plads til forskellighed
- Nærværende og lyttende
- Omsorgsfulde
- Tydelige opgavebeskrivelser
- Faste rammer
Finalisterne til årets rummelige virksomhed 2018
- Bo-To Ejendomsselskab ApS
- Terminal Vejle
- LUMIERE Stretch Ceiling Denmark A/S
- Din madpartner
- Haraldskær Sinatur Hotel & Konference
En dommerkomité med repræsentanter fra blandt andre Arbejdsmarkedsudvalget, DA, LO, Danske Handicaporganisationer og Integrationsrådet kårede Terminal Vejle som Årets mest rummelige virksomhed i Vejle Kommune.
Pressemeddelse og nyhed til hjemmeside skrevet af Speakloud for Haraldskær Sinatur Hotel & konference.