Skødet skifter hænder på Haraldskær 1. januar 2019, hvor Danmarks Lærerforening (DLF) overtager ejerskabet af den gamle herregård fra 1434. Med købet af Haraldskær sender DLF et stærkt strategisk signal om, at foreningen ønsker at udvikle og fremtidssikre deres hotelkæde Sinatur Hotel & Konference.

Den smukke herregård midt i Vejle Ådal kan med sikkerhed dateres tilbage til 1434. Gennem Haraldskærs 584 år gamle historie har flere end 40 forskellige slægte og ejere sat deres præg på herregården. Siden 1970 har ejerne af Haraldskær været Boligselskabernes Landsforening (BL), der forvandlede herregården til et hotel og kursuscenter i 1970’erne.

”Under ombygningen brændte store dele af herregården ned i en voldsom brand. Men trods branden, den gennemgribende renovering og de mange løbende moderniseringsprojekter gennem årene har stedet altid bevaret sin utrolige sjæl og charme.” Det forklarer hoteldirektør på Haraldskær Kari Brandsgård, der glæder sig til at udvikle Herregården Haraldskær med respekt for stedets historiske rammer.

”Sinatur Hotel & Konference har forpagtet Haraldskær siden 2007, og vi har i alle årene haft et godt, professionelt samarbejde med BL. Men vi har også længe haft et ønske om at blive herre i eget hus og stå i spidsen for at udvikle Haraldskær. For eksempel arbejder vi målrettet på at bygge nyt køkken og nye værelser, så vi kan imødekomme den stigende efterspørgsel på kurser og konferencer”, fortæller Kari Brandsgård.

Konferencehoteller i strandkanten og skovbrynet

Sinatur Hotel & Konference består af konferencehotellerne Skarrildhus, Haraldskær, Sixtus, Gl. Avernæs, Storebælt og Frederiksdal. Danmarks Lærerforeningen ejer efter købet af Haraldskær alle seks konferencehoteller, der ligger spredt over hele Danmark.

”Alle vores seks unikke konferencehoteller ligger smukt i skovbrynet, ved strandkanten eller midt i en ådal omkranset af vandløb og skov som i Haraldskær. Vores hjerter banker især for natur, nærvær og gastronomi. Vi kan mærke, at det er værdier, vores konferencegæster værdsætter, og med DLF’s køb af Haraldskær kan gæsterne nu være sikre på, at der i de næste mange år drives konferencehotel midt i den smukke ådal, understreger Kari Brandsgård.

 

Pressemeddelelse og nyhed til hjemmeside skrevet af Speakloud for Sinatur Hotel & Konference.